Felújították a kőrispataki református templom tetőzetét

( Szavazat)47 megjelenítés
Ökumenikus istentisztelettel adtak hálát Kőrispatakon a református templom újrafödési munkálatainak befejezéséért november 11-én. 
 A kőrispataki református és unitárius közösség együtt adott hálát a vasárnapi istentisztelet alkalmával annak a kezdeményezésnek a sikerességéért, amely révén a két felekezet tagjai együttes erőfeszítéssel teremtették elő a munkálatokhoz szükséges összeg több mint felét. A költségek másik felével Hargita Megye Tanácsa sietett a két közösség segítségére. Az istentisztelet előtt az elvégzett munkát Borboly Csaba megyeitanács-elnök is szemügyre vette, és méltatta a hívek példás kezdeményezését, további összefogásra biztatva őket még több közösségerősítő megvalósítás érdekében. Mint mondta, már önmagában az összefogás is közösségerősítő hatású, de a sikeres kivitelezés együttes megünneplése még inkább.
– Öröm számomra itt járni, mert valahányszor erre visz az utam, mindig látom, hogy javítják a házakat, új építkezés folyik, vagy a legutóbbi látogatásom óta újabb fejlesztések történtek. Mindez azt jelenti, hogy ennek a közösségnek van jövőképe. Forduljanak bátran történelmi egyházainkhoz, mert nagy szerepet vállalnak a közösségépítésben és a jövőkép megvalósításában – mondta Borboly Csaba.
Az újrafödött református templom után a megyei tanács elnöke a nem messze álló unitárius templomot is megtekintette, amelyben éppen a falak gombátlanítása folyik. A közösség erre is jelentős anyagi támogatást kapott a megyei tanácstól.
 
Csíkszereda, 2012. november 11.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774