Fényképes bizonyítékokat küldtek a megyei tanács elnökének

( Szavazat)44 megjelenítés

Már két bejelentés érkezett a gyilkostói forgalom ügyében Borboly Csabához

 A Gyilkostóért Mozgalom kezdeményezéséhez csatlakozott márciusban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal, hogy bejelentéseket vár a lakosságtól a Gyilkostó üdülőtelepen, illetve környékén észlelt törvénytelenségekről vagy szabálysértésekről, és azokat továbbítja az illetékes hatóságoknak.

Az akció meghirdetése óta két bejelentés érkezett fényképes bizonyítékkal a forgalmat akadályozó teherautókról. Borboly Csaba, ígéretéhez híven, a kapott információt eljuttatja az illetékes szerveknek: a prefektusi hivatalnak, a megyei és az országos útügynek, a szállítási minisztériumnak, a megyei rendőrségnek és nem utolsósorban a Hargita Megyei Területi Közrendi Hatóságnak (ATOP).

Egy rendelet szerint a hét tonnánál nehezebb tehergépkocsik nem haladhatnak át az üdülotelepen, mégis rendszeresek a nagy kamionok áthaladásáról szóló panaszok. A Gyilkostóért Mozgalom kezdeményezői arra kérnek mindenkit: aki teheti, úgy fotózza le ezeket a teherautókat, hogy a képen a rendszámtáblát is le lehessen olvasni, és a fényképeket küldjék el a gyilkostoert@gmail.com vagy az info@borbolycsaba.ro e-mail címre. A megyei tanács elnöke az illetékes hatóságoknak továbbít minden olyan lakossági bejelentést, amelyet bizonyítékokkal támasztanak alá, a teljes diszkréció biztosításával. Nemcsak a Gyilkostót érintő közúti forgalomban, hanem az üdülőtelepen észlelt jogtalanságokat, szabálysértést vagy törvénytelenséget, például illegális kereskedelmet vagy szemetelést is jelezhetik, közölte korábbi, március 25-i közleményében Borboly Csaba, hangsúlyozva: fontos azonnal jelezni az ilyen eseteket, bizonyítékkal, mert másképp nem tudnak lépni az ügyben.

– Mindehhez szükség van a helyi vállalkozók, civil szervezetek, politikusok összefogására. Amikor a közigazgatás képtelen megbirkózni egy nagy problémával, akkor szükség van minden jó szándékú ember segítségére. Gyilkostó többet érdemel, ezért fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács segítsen ennek a kiemelt székelyföldi turisztikai célpontnak a fejlesztésében – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774