„Folytassuk, Székelyföld!”

( Szavazat)74 megjelenítés
Borboly Csaba továbbra is emberközeli politikára törekszik
Az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) szeptember 10-én egyhangúlag úgy döntött, támogatja Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét abban, hogy ismét induljon a tanácselnöki tisztségért a jövő évi helyhatósági választáson. Ennek kapcsán szeptember 12-én Borboly Csaba sajtótájékoztatót tartott Gyergyószentmiklóson Bende Sándorral, a Gyergyó Területi RMDSZ elnökével együtt.
 
A tanácselnök megköszönte a lakosság több mint 16 ezer támogató aláírását, amely a jelöléshez szükséges aláírások kétszerese, és ugyancsak köszönetet mondott a Hargita megyei helyi RMDSZ-szervezeteknek, amelyek valamennyien támogatták újrajelölését. Borboly Csaba kifejtette, szimbolikus töltettel bír, hogy jelenleg a Hargita megyei RMDSZ-szervezetek között nincs vita, hanem olyan példaértékű szolidaritásnak lehetünk tanúi, amilyet korábban nem tapasztalhattunk a szövetségben.
– A 16 ezer aláírás azt mutatja, hogy nem puszta feltételteljesítésről beszélhetünk, hanem valós támogatásról. Megtiszteltetés számomra ez a bizalom, hiszen az eddigi munkám elismerését jelenti, ugyanakkor felelősséget és elvárást is, aminek igyekszem minden erőmmel megfelelni és eleget tenni – jelentette ki a tanácselnök. Szerinte az eddigi összefogásnak látható hatása van – példa erre a számos gazdasági, turisztikai fejlesztési projekt –, és ezt az összefogást erősíteni kell. Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy nehéz volt az elmúlt három év, mivel 2009-ben az RMDSZ ellenzékben volt, ráadásul a gazdasági válság sem kedvezett a megye fejlődése szempontjából, ám ennek ellenére sok uniós és kormánypénzt sikerült lehívni.
A tanácselnök szerint mandátuma elmúlt három évét az emberközeliség jellemezte, és erre épül majd a kampánya is.
– Szolid, visszafogott kampányra készülök – mondta Borboly Csaba, hozzátéve: az elkövetkező időszakban szövetséget szeretne kötni a releváns társadalmi csoportokkal, és a konzultációs folyamatba jobban bevonná azokat, akik eddig nem nagyon vettek ebben részt. – A lakossággal folyó konzultáció három éve tart, és ezt folytatjuk: a következő kampányban a megye összes településére ismét el szeretnék jutni, hogy minél több emberrel szóba álljak, és közösen megoldást találjunk a felmerülő gondokra. Folytassuk, Székelyföld!
Gyergyószentmiklós, 2011. szeptember 12.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774