Folytatódik az előző négyévi építkezés

( Szavazat)30 megjelenítés
Letette hivatali esküjét Hargita Megye Tanácsának régi-új elnöke
– Ez a nap szimbolikusan, de gyakorlatilag is új időszak kezdetét jelenti – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának régi-új elnöke július 2-i hivatali eskütételén, ahol meghívottként a közvetlen munkatársak, polgármesterek és az egyházak képviselői voltak jelen, valamint a Hargita Megyei Törvényszék vezetője és a megyei prefektúra képviselője. A tanácselnök értékelte az elmúlt négy évet, a kampányt, és vázolta a jövőbeni prioritásokat. 
 – A kampányban viszonylag könnyű dolgunk volt, mert olyasvalamire építhettünk, amivel a mellettünk induló pártok egyike sem büszkélkedhetett: eredményekre – jelentette ki, megköszönve az elmúlt időszakban nyújtott segítséget.
Borboly Csaba szerint az elkövetkező nyolc év meghatározó lehet térségünk életében, hiszen az Európai Unió következő költségvetését 2020-ig tervezik, tehát ezt kell szem előtt tartani pályázásnál, támogatások lehívásánál. A megyei tanács elnöke az elkövetkező esztendők prioritásainak tartja a helyi tanácsokkal való jó együttműködés kialakítását, fenntartását, a Kisfalu program folytatását, a szakképzések és az egészségügyi rendszer feljavítását, a minőségi élelmiszer-előállítás elősegítését, a fafeldolgozásban, a turizmusban és vendéglátásban rejlő lehetőségek kiaknázását, a román–magyar párbeszéd megteremtését és fenntartását, valamint az uniós források bevonását és felhasználását is.
– A következő időszakban törekszünk a jó hangulatra, fokozottan egymásra figyelni, és igyekszünk kicsiből sokat teremteni – jelentette ki Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2012. július 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774