Fontos létesítményt avattak Székelydályán

( Szavazat)31 megjelenítés
A közösség fejlődéséhez elengedhetetlen az ivóvízhálózat
Vízrendszert adtak át május 6-án, vasárnap a Kányád községhez tartozó Székelydályán. A közel 300 lakost érintő, 815 ezer lej értékű beruházás két év alatt, tavaly készült el az 577/1997-es kormányhatározat alapján, a lakók igénylésére. Az ügyet a község elöljárói felkarolták, Hargita Megye Tanácsa pedig felterjesztette a kormányhoz. 
 – A közösség fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy vízrendszer is épüljön. A beruházások nyomán pedig remélhetőleg az elvándorolt fiatalok közül is minél többen hazaköltöznek, erősítve a közösséget – mondta köszöntőbeszédében Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hangsúlyozva, hogy az említett fejlesztéseket csakis összefogással lehet elérni.
A tanácselnök szerint a kisfalvakban vannak az értékeink, amelyekre büszkéknek kell lennünk. Azt is elmondta, hogy Székelydályán a következő nagyobb fejlesztés az út felújítása kell hogy legyen, ennek tervét a megyei tanács már idén elkészíttette, és a remélhetőleg a jövő évben nekifoghatnak a kivitelezésnek. Borboly Csaba ismételten hangsúlyozta: ha megvannak a modern élet feltételei, akkor nagyobb valószínűséggel költöznek haza az elvándoroltak, ugyanakkor minden telek, ház többet ér – „annyival nőtt a falu értéke, amennyibe került a beruházás”.
– Ezért ügyeljenek a tulajdonukra, becsüljék meg a falujukat, hiszen a felújítás alatt álló műemlék templommal, a közbirtokossági beruházásokkal együtt komoly támpontok épülnek a jobb élethez, helyi munkahelyek megteremtéséhez – mondta a tanácselnök.
György Sándor, Kányád község polgármestere megköszönte a beruházást, amelyet együttes erővel sikerült megvalósítani. Végezetül a létesítményre áldását adta Fülöp Szabolcs református lelkész.
A vízrendszerhez a vizet természetes források befogásával nyerik, és egy 77 köbméteres acélszerkezetű tartályba gyűjtik. A vezetékek hossza összesen 5928 méter, és a rendszer része még 7 közkút, 7 tűzcsap meg egy napelemes automata klóradagoló rendszer. Kányád község a bekötőutak, források és tartályok védőövezeteinek bekerítését végezte el. A község biztosítja a vízrendszer működtetését, és a lakossággal közösen oldja meg a rendszerre csatlakozást.
 
Csíkszereda, 2012. május 6.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774