Friss ivóvíz a terepmotoros Güdücön

( Szavazat)30 megjelenítés
Egymillió-százötvenezer lej értékű beruházást adtak át a Gyergyószárhegy községhez tartozó – terepmotoros pályáiról és versenyeiről híres – Güdücön december 5-én. A beruházásnak köszönhetően a 180 lakosú település utcai közkúttal és öt tűzcsappal is gazdagodott. 
 Az ünnepélyes szalagvágásra a helyiek gyűrűjében került sor, melyen Gábor László polgármester meghívására részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Petres Sándor alelnök, valamint Moldován József képviselőjelölt is. A polgármester megköszönte a megyei tanácsnak és a többi támogatónak, hogy hozzájárultak az ivóvízhálózat megvalósulásához, majd Petres Sándor alelnök a beruházás tanulságára hívta fel a figyelmet: „Jó példa arra, hogy nincs olyan kistelepülés, amelyet leírunk, nincs olyan kistelepülés, amelyet – úgymond – halálra ítélünk. Szárhegy polgármestere példaként állhat a településvezetők előtt, hogy ne csak a községközpontot lássák, hanem a hozzá tartozó kisebb helységeket is fejlesszék.”
Borboly Csaba tanácselnök beszédében hangsúlyozta, ez a beruházás a turisztika és a mezőgazdaság szempontjából is fontos.
– Én azt gondolom, hogy itt, Gyergyószentmiklós szomszédságában, ebben a turisztikai övezetben mindenképp nagyon fontos volt, hogy a korábban elkészült motokrosszpályának és az ehhez kapcsolódó térségnek legyen vezetékes vízellátása. Sikerült, még amikor kormányon voltunk, a csatornahálózatra is megnyerni a pénzt, így abban bízom, hogy azt is sikerül majd kivitelezni, és ez a két beruházás ennek a kis falunak az életében nagy előrelépés lesz. Az idegenforgalom és a mezőgazdaság szempontjából is fontos ez, így mondhatnám talán azt is, hogy Güdücön az élet most kezdődik – fejtette ki a tanácselnök.
Moldován József képviselőjelölt a helyi önkormányzat, a megyei tanács és az országos képviselet együttműködése eredményének nevezte az ivóvízhálózat megvalósítását:
– Ez a beruházás remek példa arra, hogyan működik együtt a magyar érdekképviselet három alappillére, a helyi és a megyei tanács, valamint a parlamenti képviselet és a kormányzati tisztségviselők a fejlődés érdekében. Az elkövetkezőkben is arra kell figyeljünk, hogy ez a három egység ugyanígy összefoghasson a helyi közösségek érdekében. Önöknek december 9-én el kell menni szavazni ahhoz, hogy mi beleszólhassunk az ehhez hasonló döntésekbe – fejtette ki a képviselőjelölt.
A szalagvágást követően a jelenlevők az egyik utcai kútból megkóstolták a friss vizet. A továbbiakban Gyergyószárhegy önkormányzata működteti az ivóvízrendszert, és a lakosokkal közösen oldják meg a hálózatra való rácsatlakozást.
Az összesen 7050 méter hosszú vízvezeték kiépítését, Hargita Megye Tanácsa felterjesztése nyomán, az 577/1997 számú kormányhatározat alapján finanszírozták. A közbeszerzési eljárás után a kivitelezési szerződést 2007-ben kötötték, ám a finanszírozás lassú üteme miatt csak 2012-ben fejeződhettek be a munkálatok.
 
Güdüc, 2012. december 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774