Gyepesítéssel a szebb közterületekért

(0 Szavazat)39 megjelenítés

A minőségi kertkivitelezés és sportpályatervezés témájában tartottak konferenciát a csíkszeredai megyeházán április 5-én, kedden Hargita Megye Tanácsa, a Holland Farming Agro és a Garden Proiect Kft. szervezésében. A konferencia meghívottjai Hargita megyei polgármesterek és érintett szakemberek voltak. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy számos településen sorra épülnek a sportbázisok, -pályák, ezeket viszont karban kell tartani, és ehhez nyújthat segítséget ez a rendezvény.

– Fontos, hogy az új létesítmények ne csak az átadáskor, hanem évek múlva is szépen nézzenek ki, ezért nem mindegy, a települések vezetői hogyan végzik a sportpályák, parkok, játszóterek karbantartását – jelentette ki a tanácselnök.

 

A konferencián jelen volt Becze István megyei tanácsos és Zólya Zoltán, a megyei tanács közigazgatási osztályának vezetője is. Az előadók a minőségi kert kivitelezésével, sportpályatervezéssel, gyepesítéssel, valamint ezek szakszerű fenntartásával kapcsolatos tudnivalókat ismertettek. Zsigó Gábor a holland Scotts Professional cég kelet-európai igazgatója különböző  gyepmagvakról és műtrágyákról tartott bemutatót, Răzvan Bulugea, a Holland Farming Agro Kft. igazgatója pedig a Scotts magvak és műtrágyák használatában elért eredményeket ismertette. A jelen lévő Hargita megyei elöljárók és szakemberek az előadások anyagát és termékmintákat kaptak kézhez. A cégek szaktanácsadással is tudnak segíteni.

Csíkszereda, 2011. április 5.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774