Gyergyói-medence: jégpálya is lesz, ügyintézésben segítő területi iroda is

( Szavazat)47 megjelenítés
Február 6-i gyergyói fogadóórája végén rendhagyó sajtótájékoztatón biztosította a Gyergyói-medence lakóit Petres Sándor megyeitanács-alelnök arról: a megyei testület jégpálya-finanszírozása biztos, az erre irányuló gyergyószentmiklósi aláírásgyűjtés teljeséggel okafogyott, és „megtévesztés” következménye. Továbbá az alelnök hírt adott arról, hogy a megyei tanács területi irodái tavasztól ügyintéző szerepet is felvállalnak, ezzel csíkszeredai utat spórolva a gyergyóiaknak ügyes-bajos dolgaikban. 
 A pár napja a sajtóban jelentkező aggodalmakra reagált Petres Sándor, a megyei tanács gyergyói alelnöke szerdai gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján. Az alelnök dokumentumokat bemutatva garantálta: nem kell aggódniuk a gyergyói-medencei lakóknak a városi jégpálya feljavítása miatt. Mint utalt rá: a gyergyószentmiklósi lakók körében jelentkező aggodalmat sajnálatos módon gyergyói tanácsos kollégája, Barti Tihamér újdonsült megyei tanácsos „különutasként” kelti. Miként azt a sajtónyilatkozatokból és levelezésekből biztosra véve megállapította: a tanácsos megbízására jóhiszemű gyergyóiak egy sor személyes adatot szolgáltatva (telefonszám, e-mail, facebook-regisztráció léte vagy sem stb.) aláírásukat adják egy olyan kéréshez, amiben éppen Barti Tihamér tanácsost bízzák meg közbenjárásra az ügyben, pontosan azt kérelmezvén, amit a megyei testület már tavaly novemberben egyhangúlag megszavazott.
Petres Sándor az akcióról elmondta: minden tisztelete az aláíróké, „e konkrét esetben viszont egy szinte megoldott ügy mellé születnek ezek az aláírások”, tanácsostársa „imidzsépítő” visszaélése sajnálatos, és nem maradhat következmények nélkül.
– Megtévesztés, imidzsépítés, összeugrasztás, az érintett intézmények hitelének a rongálása, lejáratása ez, hiszen nem gondolom, hogy a két hónapja egyöntetűen – hangsúlyozom: egyöntetűen! – megszavazott tanácsi határozat mellé, amit e sajtótájékoztatón bemutattam a sajtónak, még aláírást is kell gyűjteni, hogy komolyan gondoljuk – fogalmazott Petres, arról is biztosítván a sajtó képviselőit: a kolléga akciója teljességgel egyéni akció, az RMDSZ-frakció a megyei testületben töretlenül, harmonikusan dolgozik együtt. Mint mondotta, elvárja Barti kollégától, hogy „minimum elnézést kérjen” a gyergyói lakóktól, valamint az érintett intézményektől, mivel „neki tudnia kellett volna, hogy itt teljesen nyitott kapukat dönget, és azt hiszem, hogy ezzel a lépéssel ártott azoknak a jóhiszemű gyergyói embereknek, akik odaálltak a dolog mellé, ártott a megyei tanácsnak, amelyik testületnek ő is tagja, és amelyik felvállalta ezt az ügyet, és nincs arról szó, hogy csíki vagy udvarhelyi kolléga ezt meg akarná akadályozni – ahogyan azt sajtónyilatkozataiban állította.”
Petres Sándor jelezte: egyetlen kolléga javasolta a jégpálya-finanszírozás elhalasztását a novemberi tanácsülést megelőző frakcióülésen, és ez Barti Tihamér.
Optimális esetben a jégpálya-felújítás ütemterve:
2012. november 26-án Gyergyótölgyesen megszületett az egyhangú határozat a közel 400 ezer eurós összértékű beruházásról – melyet 90%-ban a megyei tanács, 10%-ban a gyergyószentmiklósi önkormányzat biztosít: http://hargitamegye.ro/index.php?pg=news_3_1834
2013. január 4-én megkapták a gyergyószentmiklósi önkormányzattól az ez ügyben hozott utolsó határozatot és a kiegészítő dokumentumokat a pálya feljavításához: ezeket meg kell újítani, hiszen 2008-as technikai dokumentációt tartalmaznak.
– Egyik szálon megtörténik a dokumentáció felújítása és a közbeszerzés, másik szálon a költségvetés elfogadása, és a közbeszerzés lejártával elindítjuk a beruházást. Ezt vállaltuk, ezt tesszük – fogalmazott az alelnök.
Sajtótájékoztatóján ugyanakkor jelezte: a megyevezetés márciustól megerősíti a területi irodáit – így a székelyudvarhelyit, székelykeresztúrit, csíkszeredait, gyergyószentmiklósit és maroshévízit is –, amelyek a kapcsolattartó szerepkör mellett ügyintéző szereppel bővülnek a lakók érdekében, így többé nem kell majd a megyei tanáccsal kapcsolatos ügyekkel Csíkszeredába utazni. Az erre irányuló működési szabályzat végelegesítve van, március közepétől be is üzemel. Az erre irányuló információkkal külön médiakampányban jelentkeznek majd.
Az alelnök a saját, alelnöki fogadóóráival kapcsolatosan elmondta: minden szerdán 10–12 óra között fogadja a hozzá fordulókat, de kéri az előzetes bejelentkezést a gyergyói területi iroda 0266-361313-as telefonszámán, mivel feliratkozók híján a terület polgármesteri hivataljait látogatja végig.
 
Gyergyószentmiklós, 2013. február 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774