Gyergyóiak a magyarországi Challenge Sportfesztiválon

( Szavazat)41 megjelenítés
A gyergyói sportiskola egy fiú és egy lány csapata vett részt az elmúlt hétvégén, május 23-26. között, a magyarországi Martfűn megrendezett nemzetközi Challenge Sportfesztiválon. A Hargita megyeiek Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata, Kovács Sándor elnök meghívásának tettek eleget, a két megye többéves testvérkapcsolatot ápol. 
 Az eseményt a Challenge elnevezésű angol-francia-magyar és a Festa dell’amicizia olasz-magyar sportrendezvények összevonásával szervezték meg, a rotáció elve alapján lett házigazdája Jász-Nagykun-Szolnok megye. A résztvevők labdarúgásban, vívásban, aquatlonon – úszás és futás – és asztaliteniszben mérhették össze tudásukat.
Hargita és Jász-Nagykun-Szolnok megyék vezetősége az együttműködési megállapodást még 2002-ben írta alá. Ennek célja a két megye közötti gazdasági, kulturális és baráti kapcsolatok javítása volt, az együttműködés területeit főként a mezőgazdaságban, a kereskedelemben, valamint a tudományban és a nevelésben határozták meg. A megyei szintű kapcsolat mellett helyi önkormányzatok is testvérkapcsolatokat alakítottak ki, mint Székelykeresztúr–Karcag, Csíkszentmárton–Kunszentmárton, Csíkszentsimon–Jászdózsa, Gyimesközéplok–Zagyvarékas, Gyimesfelsőlok–Jászberény, Kászon–Szajol, Csíkcsicsó-Újszász.
Az elmúlt években számos közös tevékenységre került sor, így közös nemzetközi projekt lebonyolítására, egymás turisztikai rendezvényeinek rendszeres látogatására, mezőgazdasági tapasztalatcserére, együttműködésre a kultúra területén, valamint a szórványban élő magyarok támogatásáért, egészségfelmérő programok lebonyolítására.
-Mindig nagy öröm számomra azt látni, hogy Hargita és Jász-Nagykun-Szolnok megye között milyen erős és mély az együttműködés – fogalmazta meg Kovács Sándor, a magyarországi megyei önkormányzat elnöke.
 
Csíkszereda, 2013. május 29.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774