„Hajrá, Bástya! Hajrá, Szárhegy!”

Átadták a Szárhegyi Sportcsarnokot
( Szavazat)158 megjelenítés
 
Hargita megye harmadik magas kategóriájú – a kézilabda-mérkőzések rendezéséhez szükséges olimpiai szabványoknak is megfelelő –, ugyanakkor Erdély egyik legimpozánsabb sportcsarnokát avatták fel Gyergyószárhegyen szeptember 18-án. Az avatóünnepség programjában ünnepi beszédek, emlékplakettek átadása, egyházi áldás, tánc- és sportbemutatók, valamint gálamérkőzés szerepelt.
 
A nem mindennapi ünnepi eseményt magas rangú RMDSZ-es tisztségviselők, így Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, valamint Lukács Vilmos, az Országos Befektetési Vállalat vezérigazgató-helyettese is megtisztelte jelenlétével. Borbély László a sportcsarnok építésének ötletét 2007-ben fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszterként támogatta, míg Lukács Vilmos akkoriban az Országos Befektetési Vállalat vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A sportcsarnok az Országos Befektetési Vállalat támogatásával épült, több mint kétmillió euró értékben. Hargita Megye Tanácsa 60 ezer lejjel járult hozzá a gyergyószárhegyi önkormányzat önrészéhez.
 
A szalagvágást követő ünnepi beszédében Gábor László, Gyergyószárhegy RMDSZ-es polgármestere köszönetét fejezte mindazoknak, akik segítették a sportcsarnok felépülését, külön kiemelve a helyi önkormányzat RMDSZ-frakcióját. Szerinte a felépült sportcsarnok amellett, hogy szervesen beépül a község műemlékvédelmi jellegébe, megfelelő körülményt biztosít mindazoknak, akik sportolni szeretnének. A legalább 100-150 évre tervezett, 2200 négyzetméter felületen elhelyezkedő sportcsarnok a kézilabdázás mellett kosárlabdázásra, teremfocira és más sportágak űzésére is alkalmas. A csarnok a legoptimálisabb körülményeket biztosítja, 44x22 méter faparkett játékfelülettel, amely megfelel a kézilabda-mérkőzések rendezéséhez szükséges olimpiai szabványnak.
 
„Ez igen!” felkiáltással kezdte ünnepi beszédét Borbély László miniszter, aki elmondta, nagy jelentőséggel bír ez a szép, egyedi hely szellemébe beilleszkedő sportcsarnok a helyi közösség számára. Szerinte ez a régió megérdemli, hogy odafigyeljenek rá, hiszen ez a közösség bebizonyította, hogy fel tudta építeni ezt a nagy létesítményt. „Hajrá, Bástya! Hajrá, Szárhegy!” biztatással kívánt a miniszter sok sikert a helyi sportegyesületnek és közösségnek.
 
Hargita Megye Tanácsának képviseletében Bende Sándor megyei tanácsos, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke mondott ünnepi beszédet, valamint Petres Sándor és Sófalvi László alelnök is részt vett az avatóünnepségen. Bende Sándor elmondta, reméli, a Szárhegyen hagyományosnak mondható kézilabdázás új erőre kap, és az udvarhelyi kézilabdacsapat utánpótlását fogja biztosítani.
 
Györffy Gábor, a helyi Bástya Sportegyesület elnöke Szárhegy sportélete legfontosabb momentumának nevezte a csarnok avatóját. Elmondta, a községből több jeles jégkorongozó, kézilabdás került ki, jelenleg is létezik Szárhegyen veterán jégkorongcsapat, működik a kézilabdacsapat, és jó eredményeket felmutató sakk-szakosztály is van.
 
Az ünnepi beszédeket követően emlékplaketteket adtak át a csarnok felépítésében szerepet játszó meghívottaknak, és György Balázs lelkész megáldotta a létesítményt. Ezután az ünnepi programban tánc- és sportbemutatók, valamint mérkőzések követték egymást.
 
Csíkszereda, 2010. szeptember 19.
 
 
 
 

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774