Hargita megye 120 ezer eurót költhet stratégiafejlesztésre

( Szavazat)44 megjelenítés
Február 25–27-én Budapesten tartották a South East Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló RE-SEEties projekt nyitókonferenciáját és nemzetközi partnertalálkozóját, amelyen a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat, Csíkszereda önkormányzata és az Eco-Csík Kft. képviseltette magát. Hargita megye 120 ezer eurót költhet az elkövetkező két évben stratégiafejlesztésre a pályázatból. 
 Budapest XVIII. kerületi önkormányzata lett a Re-SEEties európai uniós program vezető partnere, melyben Görögország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Makedónia, Horvátország és Románia vesz részt. A kétmillió euróból gazdálkodó hosszú távú fejlesztési program fő célja, hogy segítse az elmaradottabb EU-s tagországok településeit abban, hogy hatékonyan tudjanak stratégiát alkotni a jövőbeli fejlesztéseikre.
Összesen 300 szervezet pályázott, ebből 48 projektet nyilvánítottak megfelelőnek, végül 11-et választottak ki. A következő uniós költségvetési ciklusban való pályázáshoz szükség van egy világos stratégiára, ennek kifejlesztésében nyújt segítséget a Re-SEEties programban való részvétel.
Erőforrás-hatékonyság témakörben a projekt két fő területet céloz meg: az energiahatékonyságot és a hulladékkezelést. Ezáltal szeretne rávilágítani az energiafogyasztással, illetve a hulladéktermeléssel kapcsolatos kihívásokra és megakadályozni a jelenlegi, nem fenntartható tendenciákat.
A projekt során lehetőség van fenntarthatósági tanulmányok elkészítésére, adatgyűjtésre, és ami a legfontosabb, egy hulladékkezelési és energetikai stratégia elkészítésére, ami alapul szolgálhat a jövő pályázati pénzeinek lehívásához.
A partnertalálkozón a jelenlévők egyeztették a feladatokat, további lépéseket, valamint pénzügyi és menedzsmenttel kapcsolatos kérdéseket beszéltek meg. Az Európai Unió által finanszírozott projekt 2014 októberében zárul.
 
Budapest, 2013. február 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774