Hargitai legendák nyomában - Óriáspannók hirdetik a látványosságokat

( Szavazat)65 megjelenítés
A turizmus népszerűsítése, a turisták idevonzása a célja Hargita Megye Tanácsa Hargitai legendák nyomában című projektjének. A megyei tanács felkarolta a Székelyföldi Legendárium csapatának kezdeményezését, és európai uniós források bevonásával, a Regionális Operatív Program 5-ös tengelyének 5.3-as beavatkozási területén nyert pályázata révén finanszírozza.  
 A projekt keretében kulturális-történelmi útvonalat alakítanak ki, amely népszerűsíti azoknak a településeknek a legendáit, épített örökségét, természeti kincseit, ahol áthalad. Ezekre hívják fel a figyelmet azok a tájékoztató táblák, amelyeket az útvonalon helyeznek el. Összesen 110 pannót szerelnek fel: 50 2X1, 50 2X2 és 10 3X3 méter nagyságút. A munkálatokat a múlt héten kezdték el, a héten be is fejezik – tájékoztatott Gászpor István projektfelelős. A táblákat a következő helyszíneken helyezik ki: Oroszhegy, Székelyderzs, Csíkszépvíz, Csíksomlyó, Gyimesfelsőlok, Tusnádfürdő, Gyergyóholló, Maroshévíz, Zeteváralja, Parajd, Korond, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Kányád, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Szent Anna-tó, Gyilkos-tó, Borszék, Békás-szoros, Farkaslaka, Gyergyószentmiklós, Gyergyóditró, Székelykeresztúr, Nagygalambfalva, Nyárádkarácson, Csíkszentmárton, Oklánd, Homoródalmás, Szentegyháza, Hargitafürdő, Homoródfürdő, Balánbánya, Lövéte, Máréfalva, Székelyvarság, Csíkrákos, Nagykadács, Nagysolymos, Kiskadács, Városfalva, Madéfalva és Csíkdánfalva.
Hargita Megye Tanácsának hét nyertes pályázata van, amelyet a Regionális Operatív Porgram 5-ös tengelyének 5.3-as beavatkozási területe támogat. Ezek megvalósítása folyamatban van, a székely kapukat, a helyi legendákat, a borvizeket, a természetvédelmi területeket, a műemlékeket, a régizene-fesztivált népszerűsítik, illetve egy Kovászna megyével közös projekt a két megye hagyományait és értékeit.
Utóbbi keretében már tavaly közös marketingstratégiát és arculatot dolgozott ki a két megye a székelyföldi tájak, turisztikai célpontok és szolgáltatások népszerűsítésére. Megszületett a „Székelyföld a Tündérkert kapuja” szlogen, a kampányt több szakirányú kiállításon bemutatták. A projekt keretében óriáspannókat szereltek fel négy forgalmas útszakaszon: Neamţ–Suceava, Szeben–Segesvár, Kolozsvár–Marosvásárhely, illetve Azugán a Prahova völgyében. Továbbá óriásplakátokat helyeztek ki az Ambient üzletlánc kirakataiban Kolozsváron, Szebenben, Nagybányán, Marosvásárhelyen, Segesváron, Gyergyószentmiklóson, Medgyesen, Besztercén, Gyulafehérváron, Lugoson és Râmnicu Vâlceán.
– Országos és nemzetközi szinten hirdetjük, hogy nálunk is érdemes eltölteni a szabadságot. Munkánk nagy segítség a turisztikai egységeknek és egyesületeknek is, hiszen egy hasonló népszerűsítő kampány jelentős anyagi terhet jelentene, amit talán nem is tudnának megengedni maguknak, de összefogással és uniós alapok lehívásával közvetve a turizmusban érintett gazdasági szereplőket is segítjük. Örvendek, hogy idáig eljutottunk, és remélem, a közvélemény is jól fogadja a kezdeményezést – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke
A projektek célja a turizmusban rejlő lehetőségek feltárása, a szolgáltatások skálájának bővítése, a turistaszezon időtartamának növelése a térségben, ami ezen a területen gazdasági fellendülést is maga után von.
 
Csíkszereda, 2013. január 23.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774