Három Hargita megyei település támogatása kérdéses

( Szavazat)32 megjelenítés
Bizonyítékokat kér a megyei tanács elnöke a visszaosztott pénzekre pályázó Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatalától.
Borboly Csaba szerint túlzásokat tartalmazó fejlesztési projekteket nyújtott be Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatala Hargita Megye Tanácsához a megye települései számára visszaosztott pénzekre ősszel meghirdetett pályázati kiírásra. A megyei tanács elnöke szerint a polgármesteri hivatalok projektenként külön pályázati csomagokat kellett, hogy letegyenek, és a fent említett három település indokolatlan összegeket kér a megyei tanácstól.
 
– Értékelhetetlen pályázatok érkeztek Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatalától. Olyan túlzásokat, mondhatni, csak túlzásokat tartalmaznak ezek a projektek, hogy már első ránézésre látszik, hogy felfújt és fiktív elképzelések. Olyan településekről van szó, ahol elférne a támogatás, és szeretnénk is támogatni, de sajnos a polgármesterek lehetetlenné teszik ezt. Mindenképp esélyt szeretnénk adni ezeknek a településeknek, ezért levélben fordultam az illetékes településvezetőkhöz, és kiegészítő dokumentációt kértem, amellyel bizonyítani tudják kérésük megalapozottságát. Nem álomprojekteket, hanem megkezdett munkálatokat vagy már elkészült dokumentációkkal, tervekkel rendelkező projekteket áll módunkban támogatni – nyilatkozta az ügy kapcsán Borboly Csaba hangsúlyozva: – Sajnálom, hogy a három komolytalan polgármester lehetetlenné teszi, hogy pénzt adjon a megyei tanács az általuk vezetett településeknek.
A tanácselnök január 9-én a három polgármesteri hivatalhoz gépkocsit küldött, amellyel a polgármesterek el tudják küldeni a benyújtott projektjeik műszaki dokumentációjának másolatát, így támasztva alá kérésüket. Borboly Csaba pozitív példákat is felsorolt a benyújtott projektek közül, így szerinte például Bögöz, Székelyderzs és Szentábrahám polgármesteri hivatalától tökéletes pályázatok érkeztek.
Csíkszereda, 2012. január 9.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774