Használatba adták az új csutakfalvi aszfaltozott szakaszt a 153C számú megyei úton

( Szavazat)42 megjelenítés
Huszonöt napos szerződéses határidőre befejezték és átadták ma Gyergyóremetén az új aszfaltozott szakaszt a 153C számú megyei úton. A közel 700 méter aszfalttakaró ünnepi átadásán részt vettek a helybéliek is. 
  A gyergyóditrói E578-as számú út leágazásánál induló, Szászrégenig vezető 153C számú megyei út Gyergyóremete–Csutakfalva közti szakaszán szeptember 19-én elkezdett aszfaltozási munkálatokat adta át október 16-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere.
A sűrű ködben a helyszínen süteménnyel, házicsokival várakoztak a község Csutakfalvának nevezett útszakaszán lakó háziasszonyok, akik elmondták: a falurész Maros megye felé kivezető, Régenig tartó több szakasza járhatatlan, ezért ők már meg is szokták, hogy Csutakfalva „zsákfalu” – de nagyon örülnek, hogy ez most megváltozik.
A Borboly Csaba megyei tanácselnök és Laczkó-Albert Elemér polgármester által elvágott szalagból a helybéliek „könyvjelzőnek”, vagy csak „emlékbe” kértek a falurész számára történelmi pillanatban.
– Köszönjük a közös mukát, és hát minden méter aszfalt öröm számunkra – fogalmazott az átadón Laczkó-Albert Elemér polgármester.
– Egy ilyen eredmény után hiszek abban, ami a polgármester úr egyik nagy álma: hosszútávon van rá lehetőség, hogy Maros megyéig felújítódjon ez a megyei út –mondta Borboly Csaba.
A megyeitanács-elnöknek egy nyári konferencián alkalma nyílt a kérdésben Maros Megye Tanácsának új elnökével, Ciprian Dobre-vel is egyeztetni, aki, mint mondta, nyitottnak mutatkozott arra, hogy a 153C számú megyei út Maros megyére eső szakaszának feljavításához az elkövetkezőkben forrásokat keressenek.
 
A jelenlegi szakasz felújítása több mint 540 000 lejbe került – a beruházást végző Hargita Megye Tanácsa vállalását újonnan állított tábla jelzi az új aszfaltszakasz kezdetén, a frissen kiásott, átereszekkel ékelt sáncok mentén.
Közel 700 méteres szakaszon felújították a teljes útszerkezetet. A munkálatok az útalap megerősítését, a padkák kialakítását, a vízelvezető árkok kiásását és egy réteg aszfalt leterítését tartalmazzák. A teljes út felújítása, az elkövetkezendő pályázati időszakok határidejének számításba vételével, előreláthatólag 2017-re fejeződne be.
Borboly Csaba már a munkálatok elindításakor elmondta, hogy az útjavítás a készülő autópálya tekintetében is előnyös lesz, hiszen a tervek szerint Ditró körül épül egy leszállósáv, ami az idegenforgalom szempontjából rendkívül kedvező, mivel akkorra a Natura2000-es természetvédelmi övezetben is megfelelő minőségű út áll a térségbe látogatók rendelkezésére.
 
Gyergyóremete, 2012. október 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774