Helyi munkát a helyi embereknek!

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Gyergyói vállalkozókkal egyeztettek a megyei tanács szakemberei

Vállalkozói fórumot tartottak Gyergyószentmiklóson március 11-én a városi RMDSZ kezdeményezésére, közel negyven helyi vállalkozó, és a megyei tanács szakembereinek bevonásával. Barti Tihamér gyergyószentmiklósi RMDSZ-elnök és Bende Sándor Gyergyó területi RMDSZ-elnök meghívására az eseményen Hargita Megye Tanácsának képviseletében részt vett Borboly Csaba elnök, Birta Antal vagyongazdálkodási igazgató, Csiszér Botond Benedek, a megyei utak igazgatóságának vezetője, Orbán Béla közszolgáltatási igazgató és Szabó Barna, a közbeszerzési és közszállítási igazgatóság vezetője. Az igazgatók egyenként vázolták az adott szakterületen felmerülő konkrét munkálatokat és témaköröket, amelyekre a megyei tanács helyi vállalkozók jelentkezését várja.

– Hargita Megye Tanácsának legfőbb célja a helyi cégek támogatása, helyi munkahelyek teremtése. Számos európai uniós projektet bonyolítunk le, nagy értékű útépítési és -felújítási munkálatokat végzünk, rengeteg olyan programunk van, amely része a megyei tanács napi működésének, és nem mindegy, hogy ezeket a munkákat helyi cégek vagy más megyéből, esetleg külföldről érkező vállalkozók végzik el – mondta Borboly Csaba.

 

A tanácselnök kifejtette, hogy a mai napig számos előítélettel kell megküzdeniük a helyi vállalkozók részéről, miszerint előre el van döntve egy-egy munkálat sorsa, nem érdemes pályázni.

– Régen talán így működtek a dolgok, de ma az elektronikus közbeszerzési rendszer segítségével tiszta versenyhelyzetet tudunk teremteni, amelyben országos szinten első helyen áll Hargita Megye Tanácsa a tavalyi 152 meghirdetett közbeszerzéssel. Remélem, hogy a folyamatosan bővülő tevékenységünkhöz egyre inkább partnerekre találunk a helyi vállalkozókban, hiszen csak így érhetjük el, hogy a helyi munkálatokat helyi munkavállalók végezzék el – fejtette ki a tanácselnök.

A megyei tanács szakemberei először a Gyergyó környéki vállalkozókkal egyeztettek, de a közeljövőben szeretnének találkozni Udvarhelyszék és Csíkszék vállalkozóival is.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774