Helyi termékek vására és kiállítása Csíkszentimrén

( Szavazat)26 megjelenítés
Helyi termékek vásárárát és kiállítását tartják Csíkszentimrén május 25–27. között.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is. A tanácselnök örömét fejezte ki, hogy Csíkszentimrén az értékeik újrafelfedezésének időszakát élik, és hogy a szentimreiek büszkék tudnak lenni egymás munkájára, az őseik használati tárgyaira, szokásaira. Ugyanakkor kiemelte, hogy a település hatalmas turisztikai potenciállal rendelkezik Büdösfürdő közelsége miatt is, amelyet igyekezni kell bővíteni és kiaknázni, hogy munkahelyek létesülhessenek ez által. 
 – Éppen ezért hoztuk létre a Székely termék védjegyet, és még sok olyan tevékenységet folytattunk, amelynek célja, hogy a helyben megtermelt javainkat ne nyersanyagként értékesítsük, hiszen egy kiló krumpliért, egy liter tejért, egy kiló élő állatért nagyon keveset kapunk, a haszon a feldolgozáskor az üzletek polcairól keletkezik, amikor tulajdonképpen elkel az áru. Az a célunk, és biztos vagyok benne, hogy a most bejegyzett Szent Imre Népfőiskola Egyesület is partner lesz ebben, hogy próbáljunk odáig jutni, hogy a saját, jó minőségű termékeinket dolgozzuk fel, értékesítsük, és az által létesítsünk munkahelyeket.
A rendezvénysorozat további programja között szerepel Kiss Dénes falukutató, szociológus előadása, a Csíkszentimrén hagyományos mesterségek bemutatása, hagyományos csíkszentimrei termékek vására.
 
Csíkszereda, 2012. május 25.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774