Helyi termékek vására Gyergyóújfaluban

( Szavazat)31 megjelenítés
A helyi termelők által előállított sajtot, szörpöt, gyümölcsízet, népművészeti tárgyat lehetett vásárolni Gyergyóújfaluban november 10-én, szombaton, a helyi kultúrházban megrendezett őszi vásáron, ahova Borboly Csaba megyeitanács-elnök is ellátogatott.  
 – Látványos és gyors eredményt értek el a gyergyóújfalviak a helyi termékek előállítása terén. Csodálatra méltó az az igyekezet, amellyel a termelők összefogtak, felzárkóztak a többi településhez, és aránylag rövid idő alatt Újfaluban is megszervezték a helyi termékek vásárát – méltatta a tanácselnök az újfalusiakat, akik bő választékkal várták a vásárlókat. A helyiek igyekezetét az is mutatja, hogy nemrég egy gyümölcs és más termékek főzésére alkalmas kuktát nyertek pályázaton.
A vásár megtekintése után kialakult beszélgetésen Borboly Csaba ismertette a jelenlevőkkel Hargita Megye Tanácsa hagyományos és helyi termékek forgalmazásának támogatásában elért sikereit. Mint mondta, nemrég sikerült megszerezni a jóváhagyást a bukaresti Obor és Amza, valamint a nagyszebeni piac ügyintézőitől, hogy hagyományos és székely termékeket lehessen ott forgalmazni, hiszen az országos piacon való jelenlét is fontos.
– Van kereslet a székelyföldi termékek iránt – jelentette ki a tanácselnök –, a tartós piaci jelenléthez azonban biztosítani kell a mennyiséget is. Ehhez a gyergyóújfalusi termelők minél hamarabb meg kell hogy szerezzék a Székely termék minősítést is, aminek a módjáról Hargita Megye Tanácsa a vidékfejlesztési egyesületén keresztül ad ingyenes útbaigazítást.
A beszélgetésen javaslatként elhangzott egy helyi termékeket árusító bolt megnyitásának szükségessége is, amely a helyi önkormányzat egyik épületében kapna helyet.
 
Csíkszereda, 2012. november 10.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774