Hittel, bizakodással és összefogással a vidékért

( Szavazat)32 megjelenítés
A mezőgazdaság, a gazdálkodás adhat új erőt válságos időkben a gazdaságnak, hangzott el Csíkborzsovában az 5-ik alkalommal megszervezett szarvasmarha kiállításon. Ennek ellenére az ezelőtt tíz évvel először megrendezett kiállításon bemutatott állatállományhoz képest az idei eseményre alig tudták összegyűjteni az elegendő számú állatot – mondta Szakács Vilmos főszervező, a borzsovai szarvasmarha tenyésztő egyesület vezetője.
 

A kiállítást megtekintette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki felszólalásában elmondta, hogy   a szarvasmarhatenyésztés túlélését az összefogás és a közigazgatással való konzultáció biztosíthatja. A megyei önkormányzat egyaránt próbálja támogatni az ilyen eseményeket és ezek révén az eredményeket elérő gazdákat, valamint a termékek értékesítését is. Ezt a célt szolgálja az intézményi háttér megteremtése, a jogszabályok változtatása, amely révén könnyebb a helyi egyesületek tevékenységét segíteni, a tej- és húsfeldolgozás, értékesítés támogatása hűtőberendezések megvásárlásával a Hargita Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének hozzájárulásával. 

- Bízom benne, ha volt is mélypont az elmúlt pár esztendőben, összefogással túl tudunk lépni. Nem olyan rég vittük ki termékeinket magyarországi nagy üzletházakba és higgyék el, tejtermékeink nagyon kelendőek voltak – mondta Borboly Csaba, aki még kifejtette, hogy bizalommal és összefogással, valamint az önkormányzatok támogatásával infrastrukturális fejlesztések eszközölésére a gazdák termékei piacképesek lesznek és minden gazda megtalálja számításait.

A benevezett állatok felvezetése és elbírálása előtt Ferencz Tibor csíkszépvízi polgármester és Márton István a Hargita Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének elnöke is szólt a jelen levőkhöz. Ferencz Tibor polgármester a hitet és a székelyes észjárást említette meg mint reményre adó okot, Márton István pedig a pénzügyi megszorítésok helyett az állam részéről a jogszabályok megváltoztatását sürgette olyan irányban, hogy azok kezdeményezésre sarkalljanak mivel a mezőgazdaság ad biztonságot, az agrárium az a támasz, amelyből megújulhat az ország gazdasága.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774