Hogy jó úton járhassunk

( Szavazat)30 megjelenítés
Csíkszentkirályiakkal egyeztettek a 123A megyei út felújítása kapcsán

A Csíkszentkirály és Tusnád közötti, 123A számú megyei út felújításáról egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentkirályi lakosokkal december 14-én a helyi polgármesteri hivatal székhelyén. A késő délutáni falufórumot megelőzően Borboly Csaba a 123A út Csíkszentkirályon áthaladó szakasza mentén lakókhoz kopogtatott be, hogy tájékoztató anyagokat osszon és elbeszélgessen az érintett lakosokkal a rövidesen elkezdődő útfelújítás kapcsán.

A helyi faluházban tartott fórumon az érintett lakosság nagy része képviseltette magát, így telt házas beszélgetésre került sor Borboly Csaba tanácselnök, Székely Ernő polgármester, Hargita Megye Tanácsának szakemberei és a helyi lakosok között. A polgármester arra kérte a jelenlevőket, mondják el az útfelújítással kapcsolatos elvárásaikat, hogy amíg lehetőség van rá, kérhessék a terv módosítását.

Borboly Csaba szerint a munkálat a településen marad, a kivitelezők elmennek, ezért nagyon fontos, hogy a lakosok idejében jelezzék meglátásaikat, kéréseiket, személyes igényeiket az útjavítás kivitelezését illetően. Ezeknek a kéréseknek a nyomán megpróbálják a már elkészült tervet a lakosság igényeihez alakítani. A terv módosítása fél évet vesz igénybe, és legtöbb tíz százaléka módosítható. A tanácselnök felhívta arra is a lakosság figyelmét, hogy a több mint tízmillió euró értékű uniós pályázatból másfél év alatt megvalósuló felújítás nehézségeket is fog okozni a helybélieknek, hisz félsávos útlezárásokra és más korlátozásokra is számíthatnak, amihez a lakosság megértését kérte.

– Célunk az, hogy tetszetős, biztonságos közlekedést lehetővé tevő utat építsünk. Ennek megvalósításához kérem az érintett lakosság, a polgármesteri hivatal és a kivitelező cég együttműködését, hogy olyan közlekedési feltételeket, olyan faluképet tudjunk kialakítani, ami itthon tartja a székelyföldieket és hazahívja az elvándoroltakat – nyilatkozta Borboly Csaba.

A megyei tanács szakemberei részletesen bemutatták a Csíkszentkirályt érintő útszakasz tervét, amely továbbra is elérhető a helyi polgármesteri hivatalban, hogy lakók az elkövetkező időszakban módosítási javaslatokat tehessenek.

A csíkszentkirályi egyeztetéshez hasonlóan a többi érintett település lakói számára is megszervezik a falufórumot, hiszen a 132-es megyei út esetében is pozitív eredményt hozott a lakossággal való konzultáció.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774