Húszéves a csíkszeredai József Attila Általános Iskola

( Szavazat)153 megjelenítés

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a csíkszeredai József Attila Általános Iskola. Az ünnepségsorozat április 12-én reggel kezdődött, amikor is a tanintézet bejáratánál Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő, az iskola volt igazgatója leleplezte a Ferencz S. Apor csíkszeredai képzőművész által készített emléktáblát, majd a Csíkszereda többi iskolája, illetve más intézmények, szervezetek képviselői megkoszorúzták. Az 1–4. és az 5–8. osztályosok kórusa megzenésített József Attila-verseket adott elő. Elültettek egy fenyőcsemetét is, a József Attila-iskola tanulói pedig, külön mindegyik osztály részéről, narancssárga szalagot tűztek a huszadik évfordulót jelképező virágkoszorúra. Kitűzték az iskola zászlaját a győri lobogóval együtt, ugyanis a testvériskolájuk, a győri Jókai Mór Óvoda, Általános és Szakképző Iskola képviselői is jelen voltak.

A díszteremben zene- és táncelőadással, szavalatokkal és további beszédekkel folytatódott az ünnepségsorozat, itt kiosztották A vadalmafa gondozója díjakat.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök  üdvözletét Zonda Erika, a megyei önkormányzat programigazgatója tolmácsolta. „Az alulról építkezés jó példája ennek az iskolának a létrehozása. A gyerekek érdekében történt összefogás máig is kihat városunk életére. A megyei tanács minden erejével, lehetőségeihez mérten, támogatja a József Attila-iskolát, de ezt nem tehetné a szülők és tanárok összefogása, együttműködése nélkül” – fogalmazott, gratulálva és további sikeres működést kívánva az ünneplő tanintézetnek.

Csíkszereda, 2010. április 12.

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774