Idén harminckét óvoda lett szebb

( Szavazat)40 megjelenítés
A nyári vakációban, június 15. és szeptember 15. Között, Hargita Megye Tanácsa Gyerekmosoly programja révén 2012-ben is rajzokkal tették otthonosabbá a gyerekek számára az óvódákat. 
 A csíkszeredai Cimbora napköziben készült rajzokat tekintette meg szeptember 25-én Borboly Csaba megyeitanács-elnök az alkotó Kovács Katalin grafikus, Székedy Judit napközi-igazgató, Demeter Annamária, a Nevelési Tanácsadó Erőforrásközpont igazgatója, Szabó Irén Otília programfelelős, illetve Korodi Beáta szülőibizottság-elnök jelenlétében. A megyei tanács elnöke a helyszíni látogatáson az óvodások véleményét is kikérte a falfestményekről megígérve nekik, hogy jövőtől még több ilyen rajz fogja őket várni, amint visszatérnek a vakációról, majd kifestőkönyvekkel ajándékozta meg őket. Ezt követően a Székedy Judit napköziigazgatóval és Korodi Beáta szülőibizottság-elnökkel folytatott beszélgetése során rákérdezett a téli vakáció alatti festés lehetőségére, hiszen előzetesen Kovács Katalin elmondta, hogy az idei rajzok elkészítése három napot vett igénybe, így elvileg a téli vakáció is elegendő, hogy újabb meglepetés várja a gyerekeket, valamint érdeklődött más támogatási lehetőségekről és gondokról, amelyekkel a napközi otthon küszködik.
Korodi Beáta a szülők nevében külön megköszönte Hargita Megye Tanácsának a gyerekekre való odafigyelést. Mint mondta, az ide járó gyerekek szülei örvendenek a kezdeményezésnek, hiszen fontos számukra maga a tudat, hogy mialatt gyermekeik távol vannak tőlük, kellemes környezetben vannak, ugyanakkor a rajzok a gyerekeket is kárpótolják a korán kelésért, és meghittebbé teszik számukra az óvodát.
A 2010-ben elindított Gyerekmosoly programra Hargita Megye Tanácsa idén 20 000 lejt különített el, ezúttal sem igényelve önrészt a kedvezményezett intézményektől, ebből az összegből Kovács Katalin, Gál Ildikó, Farkas Barna grafikusok 32 Hargita megyei óvoda falait díszítették 9-től 45 négyzetméterig terjedő rajzaikkal. A 2012-re tervezett munkálatokból hátravan még a hidegségi óvoda, illetve folyamatban van a székelykeresztúri elhelyezőközpont díszítése.
Az előző években a programból – amely a megyei tanács Családprogramjába illeszkedik – 2011-ben 37 óvodát, napközit, valamint a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központot és a székelyudvarhelyi kórház gyermekosztályát, 2010-ben pedig 41 óvodát és napközit, valamint ugyancsak a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot és négy kórházi gyerekosztályt sikerült otthonosabbá tenni.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774