Idősnapi díszelőadás Csíkszeredában

( Szavazat)28 megjelenítés
Idősnapi díszelőadást szervezett a Hargita Megyei Idősek Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa társszervezésében, szombaton, október 1-jén Csíkszeredában. A díszelőadás Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsa elnökének megnyitóbeszédével kezdődött. Az egybegyűltek egy perc néma csendel adóztak azok tiszteletére, akik az idén már nem ünnepelhettek.
A megnyitón részt vett Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Gyerkó László szenátor, Székely Ildikó, a Raiffeisen bank képviselője és Boros Ágnes, a megyei nyugdíjpénztár elnöke is. Borboly Csaba ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünneplőket:
– Csodálat és siker jár önöknek minadazért a munkáért, amit életük során maguk mögött tudnak, legyen az gyereknevelés, fizikai vagy szellemi munka. A társadalom alapja a család, és itt Székelyföldön igenis nagyon fontos a családcentrikusság, hisz magas a gyerekszületések száma. És ha még gyorsult is a világ, az igazi és legfontosabb egység mindig a család volt, és az is marad. Hargita Megye Tanácsa figyelmet fordít a családok gondjaira, a szociális ellátórendszereket fejleszteni, korszerűsíteni kell, hogy gyorsabb, hatékonyabb megoldásokat lehessen találni a problémákra.
A tanácselnök Hargita Megye Tanácsának Összetartozás jelvényével tüntette ki Máthé Rudolfot közösségszervező és közösségmegtartó tevékenységéért, amelyet a nyugdíjasok érdekében a Hargita Megyei Idősek Tanácsában kifejtett.
– Kevés olyan nyugdíjas van Hargita megyében, főként Csíkszéken, akinek Rudi bácsi neve ne lenne ismerős. Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége elnökének tevékenysége rácáfol nyugdíjas voltára, bármely fiatal számára példaképül szolgálhat. Ő az, aki korát meghazudtolva, örök ifjú lelkülettel, időt és energiát nem kímélve képviseli a Hargita megyei nyugdíjasok érdekeit. S ez nem is kis dolog, ha tekintetbe vesszük, hogy manapság legtöbbször csak a szólamok szintjén marad nyugdíjasaink támogatása. A megye nyugdíjastársadalmának lelkes szószólójaként, bátran kiáll a nyugdíjasok jogaiért, számtalanszor szót emelve a sokszor szégyentelenül alacsony nyugdíjak emelése érdekében. Ugyanakkor rendezvényeket, összejöveteleket, közös kirándulásokat szervez a nyugdíjasoknak – fogalmazott a tanácselnök.
A díjazást ünnepi előadás követte, majd a meghívottak a Szakszervezetek Művelődési Házának márványtermében folytatták az ünneplést.
 
Csíkszereda, 2011. október 1.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774