Ismételt kérés: Ne vágja ki a turistajelzéssel ellátott fákat!

( Szavazat)34 megjelenítés

Mivel az utóbbi időben megyénkből több panasz érkezett Hargita Megye Tanácsához a turistajelzéssel ellátott fák kivágásáról, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, korábbi felhívásához hasonlóan, ismételten arra kéri a lakosságot, ne veszélyeztesse a turisták biztonságát ilyen felelőtlen cselekedetekkel, hiszen a jelzések akár életet is menthetnek.

Hargita Megye Tanácsa Biztonságos hegyi turizmus névvel többéves programot működtet, amely keretében a megyei önkormányzat Hegyimentő Közszolgálatának alkalmazottjai és önkéntes munkatársai felmérik, kifestik és felújítják a megyében található összes turistaösvényt. Ez többéves program, amelynek máris kézzelfogható eredményei vannak: több kilométer turistaösvény készült el, sok jelzéssel ellátott oszlopot helyeztek el, növelve ezzel a túrázás biztonságát. Sok esetben a turistajelzéseket jól látható fatörzsekre festik.

Borboly Csaba személyes kérése: a turistajelzésekkel ellátott fákat ne vágják ki! Ez minden természetben barangoló székelyföldi lakos, illetve Székelyföldre látogató turista érdeke. A megyei tanács elnöke kéri, óvjuk erdőinket, fáinkat, és fokozottan vigyázzunk a turistajelzéssel ellátott fákra és turistaösvényekre. A turistajelzések elsősorban a turisták, kirándulók biztonsága szempontjából fontosak, ugyanis egy jó helyre festett jelzés akár életet is menthet. Nem utolsósorban a turistaösvények rendben tartásába, a jelzések festésébe értékes, sokszor önkéntes munkát, illetve közpénzt fektet a megyei önkormányzat. Borboly Csaba kérése: tiszteljük egymás munkáját azzal, hogy nem teszünk kárt benne.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774