IV. Székelyföldi Lovas Konferencia

( Szavazat)30 megjelenítés
A lótenyésztés jelenéről és jövőjéről értekeztek
Negyedik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Lovas Konferenciát Gyergyószentmiklóson, az Anda panzióban május 30-án. A lovassportok majdnem egész területét átfogó, tíz témakört felsorakoztató – a Hargita Megye Tanácsa és a gyergyószentmiklósi Krigel Sport Egyesület által szervezett – konferenciának ismét jeles előadókat sikerült megnyerni. 
 Bajkó Tibor, a gyergyószentmiklósi Kriegel Sport Klub elnöke az esemény megnyitóján visszaemlékezett a három évvel ezelőtt tartott, első lovas konferenciára, amelyet Borboly Csaba tanácselnök kezdeményezésére szerveztek meg Gyergyószentmiklóson. Az azóta eltel három év alatt számos lovas esemény támogatását vállalta fel a megyei tanács. Bajkó Tibor elmondta, szeretné, ha kialakulna egy ágazatok közti átjárhatóság, hiszen minden egyes lovas ember egyformán fontos.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök örömét fejezte ki, amiért reneszánszát élik a lovas események Székelyföldön, amelyben oroszlánrésze van a Bajkó házaspárnak. „A magyar mindig lótartó nemzet volt, vissza kell térnünk gyökereinkhez, és összefogással azon kell dolgoznunk, hogy a meglévő tudásunkból és erőforrásainkból tőkét kovácsoljunk, és azokból teremtsünk élhető jövőt magunknak és családjainknak.”
A meghívott előadók között jelen volt dr. Kelemen Attila, a Román Lovasszövetség alelnöke, a Fogathajtó Bizottság elnöke, dr. Barta Róbert, az állami ménesek vezérigazgatója, aki néhány éve a Román Lóhatóságot vezetve sokat tett az ésszerűsített tenyésztésért.
Dr. Jakab Szilárd zetelaki állatorvos amerikai tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, de jelen volt dr. Kádár László, a Kovászna megyei sportélet jelentős szereplője, Köllő Miklós hagyományőrző és Benedek Lukács is, aki a lovas turizmusban rejlő lehetőségekről tartott előadást. Sándor Barnabás csíkszeredai díjugrató a lóugratás technikáiról, István Péter nemzetközi lovasbíró pedig a lóidomításról beszélt.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774