Játszva tanítanak a Hargita megyei hegyimentők

( Szavazat)30 megjelenítés
Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata: a 2009-ben útjára indított Barangoljunk Székelyföldön! nevű program keretében 2011. szeptember 24–25. között Hargitafürdőn tájékozódási versenyt szerveztek diákoknak. A 70 versenyző részvételével zajló megmérettetésre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is ellátogatott.
 
– Nagy öröm számunkra, hogy az immár lassan három éve elkezdett programunk egyre nagyobb népszerüségnek örvend a diákság körében – mondta a megyei elöljáró a környező falvakból, valamint Csíkszereda iskoláiból benevezett diákoknak és érdeklődőknek. – Több szempontból is fontosnak tartjuk ezt a programot: mindamellett, hogy a természet szeretetére, környezetünk értékeinek megismerésére neveli az ifjúságot, az egészséges életmódot is népszerűsíti. A hegyimentő közszolgálat programjain való részvételt mindenkinek ajánlom, ugyanis ezeken a rendezvényeken a gyerekek játszva, szakemberek felügyelete mellett sajátíthatják el a biztonságos hegyi turizmus alapjait, az iránytű használatát vagy a térképolvasást.
A versenyben részt vevő csapatok a hargitafürdői Balu Parkba szóló belépőt, valamint síoktatást nyertek a hegyimentő közszolgálattól. A rendezvényen részt vett Birtalan József megyemenedzser is.
A hargitafürdői tájékozódási versennyel egy időben a közszolgálat Böjte Csaba gyerekeinek szervezett kirándulást a Gyilkos-tóhoz, ahol elsajátíthatták a sziklamászás alapjait, és a tiroli kötélpályát is kipróbálhatták.
Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata ezúton ismételten felhívja minden tanintézet figyelmét, hogy a hét végén a gyergyói és udvarhelyi térségben folytatódnak programjaik, amelyre minden iskolát szeretettel várnak a tájékozódási versenyekre és a egyeskői táborukba egyaránt (a helyek száma korlátozott). Jelentkezni szeptember 28-ig lehet a feketeors@hargitamegye.ro e-mail címen.
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 26.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774