Jelentős beruházás Farkaslakán

( Szavazat)42 megjelenítés
Pünkösd másodnapjának délutánján ünnepelni gyűltek össze Farkaslaka falu lakói a községközpont teljesen felújított kultúrotthonjának hivatalos átadása alkalmából. Az ünnepség a helyi iskola előkészítő osztályos, valamint másodikos kisdiákjainak népdalos-néptáncos műsorával kezdődött, mindkettőt vastapssal díjazta a közönség. 
 Az ünnepi beszédek sorában elsőként Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere szólt a megjelentekhez, aki a köszöntéssel kezdte: a megyei tanács képviseletében érkezett Birtalan József alelnököt és Ambrus Sándor térségi megyei tanácsost, a magyarországi Ajak nagyközség képviseletében Kerekes Miklós polgármester által vezetett küldöttséget, a helyi tanács jelen levő képviselőit, valamint a település lakóit üdvözölte, majd megköszönte a farkaslaki iskola vezetőségének, a tanító néniknek és a kisdiákoknak a csodálatos műsort, mellyel hivatalosan is felavatták a színpadot és magát a felújított kultúrotthont.
A polgármester ismertette a felújítás részleteit: a 2010-ben elindított munkálatok során a tartófalakon kívül minden megújult: új tetőzet, 762 négyzetméternyi vakolat, villanyvezeték, szigetelés, esővízcsatorna – és a padlónak is minden négyzetcentimétere újjávarázsolódott. A munkálatok 760 ezer lejes összköltségéből 233 ezer lejt Hargita Megye Tanácsa biztosította, a fennmaradó 527 ezer lejt pedig a helyi önkormányzat. A fentieket egészítette ki az ajakiak egymillió forintos segítsége az épület előtti térburkolás formájában. Miután megköszönte mindenkinek a segítséget, Farkaslaka község polgármestere reményét fejezte ki, hogy minél többször fogják használni az új kultúrotthont, hogy az számtalan előadásnak, ünnepélynek, esküvőnek, keresztelőnek, kicsengetésnek fog helyet biztosítani, és ezen alkalmakkal ugyanúgy megtelik a terem, mint az avatóünnepségen.
Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke tolmácsolta a megyei tanácsosok üdvözletét, elismerve, hogy amikor legutóbb, ősszel, az idősek napján ebben a teremben járt, nehezen volt hihető, hogy ilyen rövid idő alatt befejezik a munkálatokat. A megyei tanács alelnöke örömét fejezte ki, hogy a község vezetését egy dinamikus csapat látja el, mely képes kivitelezni a feladatokat.
– Jó érzés látni, hogy az önök közös munkája révén a község halad – mondta el Birtalan József –, és örvendek, hogy a megvalósításaikhoz a megyei tanács is lehetőségeihez mérten, kisebb-nagyobb mértékben hozzájárulhat. Különösen jó látni, hogy van utánpótlás, és így lesz élet a faluban, a községben, a térségben 30-40 év múlva is!
Farkaslaka magyarországi testvértelepülésének, Ajak nagyközségnek a képviseletében Kerekes Miklós polgármester üdvözölte az ünneplő közösséget.
– Megtisztelő, hogy egy nemes célt támogathattunk – mondta –, és külön örvendek, hogy pünkösd előestéjén fejezték be a munkálatokat, és így az ünnep másodnapján szervezhették meg a hivatalos átadást. A két település közti testvérkapcsolat évfordulóját is ünnepeljük az idén, hiszen tíz évvel ezelőtt látogattunk ide először, az alpolgármesterünk kezdeményezésére. A jövőre nézve is ígérhetem, hogy amikor lehetőség nyílik rá, minden esetben együttműködünk, településeink és a nemzet építését zászlónkra tűzve. Jó egészséget kívánok önöknek a felújított hajlék használatához, és remélem, hogy 4-5 év múlva a polgármester úr azért fog felhívni, hogy olyan sokat használták a kultúrotthont, hogy már elkezdett kopni, és a mi segítségünket is kérik, mert megint felújítják.
 
Székelyudvarhely, 2013. május 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774