Jó úton közelíthető meg Ábránfalva

(1 Szavazat)151 megjelenítés
Hosszú idő után, végre jó úton közelíthetik meg a Kányád községhez tartozó Ábránfalvát az ottélők, vagy azok, akik a festői környezetben kívánják tölteni a hétvégét. A felújított DC 30-as számú, Miklósfalva és Ábránfalva közötti útszakaszt június 7-én adták át. 
 Március 22-i ábránfalvi látogatása alkalmával találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke György Sándor kányádi polgármesterrel valamint az ábránfalvi lakosokkal és tájékozódott az útviszonyokról. Az utat évek óta elmosta az eső, a sár miatt gyakran alig volt megközelíthető a település. Az ábránfalviak akkori kérésének eleget téve sikerült közel 90 ezer lejt lehívni az állami költségvetésből a négy kilométeres útszakasz alapozására, kövezésére és átereszek kialakítására. Ezt kiegészítve a helyi tanács 19 ezer lejes hozzájárulásával sikerült elvégezni a településen kívüli felújítási munkálatokat, a helyi lakosok a településen belüli munkálatok költségét állták.
György Sándor polgármester az út átadásán kiemelte a helyi lakosok hozzájárulásának fontosságát, azt, hogy nemcsak elvárják a segítséget, hanem a munkához is odaállnak.
– Az elmúlt négy évben igyekeztünk megtenni a tőlünk telhetőt, hogy a sok kis települést magába foglalaló községünk minden települése fejlődhessen. Köszönöm a lakosok segítségét, köszönöm a megyei tanács, a képviselők, szenátorok segítségét. Sok teendőnk van még, kérem, tiszteljenek meg bizalmukkal, hogy folytathassuk az elkezdett munkát – mondta az út átadásán a polgármester.
Borboly Csaba tanácselnök a közösségi összefogásban rejlő erő fontosságát hangsúlyozta.
–\tAz elmúlt négy évben egy szemléletváltással igyekeztünk azok mellé a helyi kezdeményezések mellé állni, amelyek esetében – mint az ábránfalvi út is – a helyiek is odatették a maguk részét. Kisfalvaink éppen olyan fontosak, mint a nagyobb falvak, ezért 2008 óta nagyobb figyelmet fordítottunk a fejlesztésükre, így Kányád község településein is sikerült beruházásokat megvalósítanunk – mondta a tanácselnök.
Borboly Csaba szerint ha ősszel sikerül az RMDSZ-nek ismét kormányra kerülni, akkor vállalhatják azt is, hogy az ábránfalvi utat leaszfaltozzák (erre a terveket el is készítette a polgármesteri hivatal).
A járhatóvá tett utra Barabás Domokos helyi református tiszteletes adta áldását.
 
Csíkszereda, 2012. június 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774