Jó úton Orotvára

( Szavazat)33 megjelenítés
Egy lépéssel közelebb került Orotva a megyeközponthoz: szeptember 26-án a Tilalmas nevű határrészen vette át Borboly Csaba megyeitanács-elnök a DJ128-as megyei úton a 2010-ben elkezdett és idén elvégezett munkálatot, amelynek köszönhetően az orotvai lakosok is könnyebben meg tudják közelíteni a megyeszékhelyet. Az útszakasz felújítása közben lehetőség adódott a megyei út Borszékig való teljes felújítására is, miután Hargita Megye Tanácsának sikerült egy jelentős útszakaszt a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium által meghirdetett Országos Infrastruktúra-fejlesztési Program (PNDI) listájára juttatnia.
 
Az útavatón jelen volt Puskás Elemér polgármester, Petres Sándor alelnök és Borboly Csaba tanácselnök. A polgármester rövid helyismertető után elmondta, nem is remélték, hogy itt ilyen út lesz, hiszen 2002-ben a püspök bérmáláskor kétszáz métert gyalogolt, annyira rossz volt az út, de most már az áthaladó forgalomba is belenyugodtak.
Borboly Csaba új lehetőségnek nevezte a beruházást. Mint mondta, az eredeti szándék a lakosok életének megkönnyítése volt, és bár a helyiek már ennyivel is megelégednének, folytatni kell az építő jellegű munkát.
– Mára már 3,5 kilométer aszfaltozott út vezet Orotva irányába, és a folytatás is elérhető közelségben van. A Borszékkel való összekapcsolás az egész térségre serkentő hatással lesz, mivel új út lesz majd az idegenforgalom számára. A turisták átutazása munkahelyeket is teremthet, mert Borszék fejlődése a vonzáskörzeti településeket is magával húzza. Lehetőség nyílik az agroturizmusra, nő a telkek ára, és a szálláshelyek iránti igény is nőni fog, ami a helyieknek fog jobb megélhetést biztosítani – mondta Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsának saját költségvetéséből a DJ 128 megyei úton eddig 3,5 kilométert sikerült leaszfaltoznia, Borszéktől Orotva felé haladva pedig már másfél kilométer új útszerkezetet alakított ki, és további négy kilométert készít el. A fennmaradó hat kilométer került fel az PNDI-listára, amelynek a felújítási munkálataira most folyik a közbeszerzési eljárás, és várhatóan jövőre el is készül. A megyei tanács a rá eső részt a gazdasági helyzet függvényében 2-3 év alatt tudja befejezni, addig is biztosítja a járhatóságot az aszfaltozatlan szakaszokon.
Borboly Csaba meglátogatta az orotvai iskolát és az épülő ravatalozót is. Az utóbbi befödésére a plébános támogatást kért, a tanácselnök pedig ehhez segítséget ígért.
Csíkszereda, 2011. szeptember 26.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774