Kárpát-medencei Háló Tábor, Marosfő

Kárpát-medencei Háló Tábor, Marosfő

(0 Szavazat)66 megjelenítés

A tábor időpontja: 2011. július 31 – augusztus 7.

Téma: Kereszténység és magyarság az európai jelenlét és szolidaritás tükrében

A Kárpát-medence több országából érkeztek a keresztény értékrend, nemzeti és európai kultúra fele nyitott emberek táborunkba, ahol egy héten keresztül lelki, szellemi, kulturális és sport- programok keretében az érett, társadalmáért felelős keresztény ember kiművelését segítettük. A tematikus előadásokat, ezek élményszerű feldolgozását, a lelkiség, a kultúra, a baráti együttlét eszközei segítettek a tábor céljainak megvalósulásában.  

 A tapasztalatok szerint és a visszajelzések alapján, a tábor erős identitás- és közösségi tudat kialakulását segítette elő, amely létfontosságú a mai világban való helytállásunkban és közösségi gyökereink erősödésében.

A táborba 330-an érkeztek négy országból: Magyarországról, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából. Előadóink között közéleti személyiségek és szakemberek szerepeltek, akik a nemzeti identitás kérdését az Európai Unió szemléletébe tudták beleágyazni. Meghívott előadóink között voltak európai parlamenti képviselők, a közélet, valamint a művészet, a keresztény értékrend képviselői. A tábor öt altáborral működött, hogy minden korosztály az ő igényeinek megfelelően fejlődhessen az értékek irányába: felnőtt, ifi, tini és gyerek altábor. Az altáborok működése azért is fontos volt, hogy a családok együtt fejlődhessenek és részesüljenek a közös élményekben.
Köszönjük Hargita Megye Tanácsának támogatását, amely lehetővé tette az értékhordozó és színvonalas nemzetközi tábor megvalósulását.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774