Kétnapos karácsonyi vásár Csíkszeredában

( Szavazat)42 megjelenítés
Nagyszámú érdeklődőt vonzott december 21-én a Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda önkormányzata által megrendezett kétnapos Hagyományos Székely Termékek Karácsonyi Vására a Mikó-vár előtti térre. 
 A karácsonyi vásár szervezői azt szeretnék, hogy a lakosság asztalára helyi termelőktől kerüljön a töltött káposzta, a diós kalács, a kocsonya vagy a szárazkolbász. A tej-, hús- és kézművestermékeket, valamint zöldségféléket, mézet felvonultató vásárt Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nyitotta meg. A tanácselnök beszédében azt mondta: itt csak olyan termékek vannak, amikkel lehet büszkélkedni, amiket ajándékba lehet adni; olyan minőségről tanúskodnak, hogy érezzük: Székelyföldön van jövő, van lehetőség, mert megvannak a termékeink és a magunk értékei.
– Ha valahol valamit rosszul csináltunk, kérem, jelezzék, hisz tudunk javítani. Semmi sem tökéletes, de mondják el a problémákat, hogy orvosolni tudjuk őket – kérte a vásárosokat a megyeitanács-elnök.
Beszéde végén Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a Hargita Megyei Agrárkamara munkaközösségének, élén Ábrahám Emma igazgatóval, valamint a megyei tanacs vidékfejlesztési egyesülete munkaközösségének, akik egész évben sok hétvégéjüket feláldozták, hogy megvédjék a vásárosokat az ellenőrző szervektől, ugyanakkor békés, nyugodt körülményeket biztosítsanak a termékek értékesítéséhez.
Akárcsak az előző években, most is élő állatokkal berendezett betlehemi jászol várja a legkisebbeket a Vár téren. A vásár december 22-én is látogatható, ugyancsak 9 és 17 óra között. Bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos és helyi termékekből, úgymint: hústermékek, tejtermékek, méz, házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojások, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, zöldség, gyümölcs, valamint különböző kézművestermékek. Szép karácsonyi ajándék lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt A székelység története című kiadvány, mely ugyancsak kapható a vásárban.
 
Csíkszereda, 2012. december 21.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774