Kiállítás és adventi kézművesvásár a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

( Szavazat)50 megjelenítés
A Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal és a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével közösen szervezett adventi vásárt december 3-án a megyeháza árkádok alatti részén, ahol a fogyatékkal élők kínálták eladásra saját készítésű portékájukat, a kézzel készített karácsonyi ajándéktárgyakat és dekorációs kiegészítőket. 
 „Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen 1992 óta ez a nap a Fogyatékkal Élők Világnapja, amikor világszerte felhívják a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira. A vásár kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élő alkotók találkozzanak a vásárlókkal és bemutassák termékeiket, amelyek elkészítése számukra – szakember kíséretében is – több napot vesz igénybe. De a kitartó munka, odafigyelés, remekművekké varázsolja át a tárgyakat, melyek eszmei értékekké alakulnak át a vásárlók által” – áll a szervezők tájékoztatójában.
A vásár megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki reményét fejezte ki, hogy az itt megvásárolt ajándékok többszörös örömet jelentenek majd a szeretet ünnepén, hiszen ezzel a gesztussal támogatják a fogyatékkal élők társadalomba való beilleszkedését is. Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, örömmel üdvözölve a sok kis egyesület részvételét a vásáron, ahol lehetőség van, hogy a város közössége megismerje a fogyatékkal élők értékes alkotásait, és láthatja, hogy mivel töltik mindennapjaikat.
A 17 óráig tartó rendezvény ideje alatt a tanácsterem előtti belső térben folyamatosan kézműves-foglalkozásokat tartanak, ahol az érdeklődők megtanulhatják a képeslapok és karácsonyi dekorációk készítésének fortélyait is.
 
Csíkszereda, 2012. december 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774