Kiemelt figyelem a kistelepüléseknek

( Szavazat)35 megjelenítés
Utat adtak át és lakossági fórumot tartottak Etéd községben
– Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a kistelepüléseket – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke március 13-án Etéd községben, ahol két lakossági fórumon és egy útátadáson vett részt. A 136A jelzésű megyei úton nemrég készültek el másfél kilométeres szakasz aszfaltozásával, a község központjától Kőrispatak felé. A mintegy 900 ezer lej értékű beruházás Hargita Megye Tanácsa finanszírozásával készült.
Az avatón a tanácselnökön kívül jelen volt Szőcs László polgármester, valamint Benyovszki Lajos, Bondor István és Pálffy Domokos megyei tanácsos is. Borboly Csaba szerint az út közös erővel épült, és ezzel is a gazdasági fejlődést és így a fiatalok itthon maradását szolgálják, hiszen ha jó útjaink vannak, több turista látogat majd a térségbe. A felújított útszakaszt Ferenczi Lajos református lelkész áldotta meg.
Az avatást megelőzően a tanácselnök a községhez tartozó Siklódon és Kőrispatakon vett részt lakossági fórumon. A siklódi kultúrotthonban a megyei tanács Kisvíz programja volt a fő téma, amely révén négy kilométer hosszú vízvezetéket újítanak fel. Hasonló beruházás már történt a községben ebből a programból, tavaly Énlakán újították fel a hálózatot. A siklódiak a régi vezetéket önerőből készítették el, több mint húsz kilométernyit. A megjelent lakosok igényelték legalább két tűzcsap felszerelését is. A tanácselnök megbeszélte az érintettekkel a munkálatok további részleteit is, hogy minél kevesebb kellemetlenségben legyen részük a felújítás során. A jelen lévő siklódiak egyúttal azt is elmondták, hogy két gát építésére lenne szükség a helyi patakon, mert a partja omlásveszélyes.
Ezt követően Kőrispatakon is lakossági fórumra gyűltek egybe. Szó volt patakmeder-szabályozásról, az utcák kövezéséről, a földterületek tulajdonjogi viszonyairól, helyi termékek értékesítéséről, egyháztámogatásról és vízhálózat kiépítéséről. Jövőtől a településen is kiépülhet a vízrendszer, hangzott el.
Etéd, 2012. március 13.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774