Konfliktuskezelés a családorvosok és a közintézmények között

( Szavazat)43 megjelenítés
A családorvosok tevékenységének segítése és a problémák megvitatása céljával egyeztettek a héten Borboly Csaba megyeitanács-elnök, a családorvosok képviselői és a megyei egészségügyi intézmények vezetői, valamint a megyei tanács illetékes szakemberei. 
 Jogi segítséget ajánlott fel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Hargita Megyei Családorvosok Szövetsége és a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár közötti konfliktus megoldására. Mivel a két intézmény nem tudott megoldást találni a családorvosok többségének tavaly júniusi jövedelmének folyósítására, az ügy megoldására egyetlen törvényes lehetőségnek a bírósági eljárás bizonyult. A biztosítóház által javasolt szerződéskiegészítést alá nem író – a megbeszélésen dr. Soós Szabó Klára, a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke által képviselt – családorvosoknak Romfeld Mária Magdolna, a jogi vezérigazgatóság vezetője segít a szükséges perdokumentáció összeállításában.
Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár vezérigazgatója szerint az általuk javasolt szerződéskiegészítés az előző években is alkalmazott gyakorlatot követte, ezért az a 30 családorvos, aki aláírta a szerződést, megkapta a pénzét. 2011. június 15-től egyébként is megoldódott a probléma, mert aláírták az új szerződéseket. A kiegészítésre csak a két-három hetes időszak áthidalásáért volt szükség.
– Nyilvánvaló, hogy mindkét fél hibázott – nyilatkozta az ügy kapcsán Borboly Csaba, aki szerint ezt a helyzetet türelemmel és párbeszéddel el lehetett volna kerülni. – Sajnálatos, hogy a peres út maradt, de Hargita Megye Tanácsa segíteni fog a családorvosoknak a jogi dolgok előkészítésében. Remélem, mindkét fél tanul az esetből, és ezután leülnek a tárgyalóasztalhoz, akár a megyei tanács közvetítésével is, mielőtt elfajulnak a dolgok.
A megbeszélés második témaköre a székelykeresztúri családorvosi rendelők magas bérleti díja volt. Dr. Balázs Melinda a megyei tanács elnökének segítségét kérte a bérek enyhítése érdekében.
Borboly Csaba azt ajánlotta, hogy a helyhatósági választások után újabb megbeszélés alkalmával keressenek megoldást közösen az illetékes polgármesterekkel és az érintett családorvosokkal együtt, és addig készüljön lista azokról a településekről, ahol feloldásra váró konfliktushelyzet van az orvosok és a helyi tanács között. A tanácselnök kérte, hogy törekedjenek a civilizált, egyenes párbeszédre, a megyei tanács a maga részéről meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a polgármesterek és orvosok közt jó viszony, kapcsolat alakuljon ki, és megpróbálja akár anyagilag is támogatni, a családorvosi rendelők fejlesztésére irányuló törekvéseket.
 
Csíkszereda, 2012. május 11.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774