Kőrispatakhoz közeledik az aszfaltréteg

( Szavazat)30 megjelenítés
Tavalyhoz képest, amikor különféle okokból csak októberben lehetett elkezdeni a 136A jelzésű megyei út Etéd és Kőrispatak közti korszerűsítésének, Hargita Megye Tanácsa 2012-ben jóval korábban, már július végén neki tudott látni a felújítás folytatásának. A július 30-i, hétfői munkálatindítón jelen volt Szőcs László polgármester, Tiboldi Elek alpolgármester, Birtalan József, a megyei tanács alelnöke, továbbá helyi tanácsosok, illetve etédi és kőrispataki lakosok. Szőcs László polgármester kijelentette: öröm számukra minden kilométer aszfalt. 
 – Ha lassan is, de haladunk a megyehatár felé, és ha sikerül annyit aszfaltozni a következő négy évben is, mint az elmúlt négy esztendőben, azt nagy sikernek nevezhetjük majd – mondta a községvezető.
Birtlan József alelnök arról biztosította a jelenlévőket, hogy Hargita Megye Tanácsa ezután is nagy gondot fordít a megye legeldugottabb, leghátrányosabb településeinek a megsegítésére, arra, hogy beruházások-fejlesztések történjenek, valamint hogy színvonalas, élhetőbb életkörülményeket teremtsenek.
– Nagy szükség van minőségi, járható utakra, mert az hozzájárul a térség fejlődéséhez és ezzel együtt a megmaradásunkhoz – hangsúlyozta Birtalan József.
Az elkezdett munkálatra Szász Lóránt református lelkész adta áldását.
Idén a 136A megyei úton a megyei tanács – a múlt év októberében felújított 1,4 kilométeres szakasz folytatásaként – 2,9 kilométernyi út felújítását tervezi Etédtől Kőrispatak irányában. A cél tulajdonképpen a település aszfaltúttal való összekötése a község- és megyeközponttal; amint azt 2011 októberében Borboly Csaba megyeitanács-elnök nyilatkozta, a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg, ha a személy- és betegszállításnak megvannak a modern feltételei. Az sem mellékes szempont, hogy Kőrispatak és környéke a szalmakalapgyártásról híres, ami mára már jelentős turisztikai vonzerőt jelent a településnek. Az útfelújítástól az idegenforgalom növekedését is várja a megyei tanács.
 
Csíkszereda, 2012. július 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774