Közel másfél millió euró a megyei kórház felújítására

( Szavazat)39 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsának kezdeményezését támogatja az RMDSZ-es vezetésű Egészségügyi Minisztérium
 
Közel másfél millió euróval támogatja Hargita Megye Tanácsának kérésére a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítási munkálatait az Egészségügyi Minisztérium. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetét fejezte ki az RMDSZ kormányzati tisztviselőinek és külön Ritli László RMDSZ-es egészségügyi miniszternek.
 
 
A jó hírt sajtótájékoztatón ismertette az megyei kórház központi épületének előterében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 20-án. A tervek szerint a hatmillió lejes támogatásból Hargita Megye Tanácsa elkezdi a megyei kórház C épületszárnyának a megerősítését, valamint egy emelettel való bővítését. A megyei tanács által három millió euró értékben tervezett felújítás során a megyei kórház épületében létrehoznak egy új műtőközpontot, átalakítják az intenzív részleget és odaköltöztetik a szemészeti osztályt. A megyei önkormányzat így szeretné megteremteni annak a lehetőségét, hogy a tüdő és fertőző osztály beköltözzön a megyei kórház csíksomlyói épületéből a Mikó-vár, illetve a polgármesteri hivatal szomszédságában található kórházépületekbe.
 
Borboly Csaba tanácselnök szerint sok éve próbálkoznak és keresik a megoldást arra, hogy a Hargita megyei lakosságnak a modern követelményeknek megfelelő egészségügyi ellátást biztosíthassanak, az ehhez szükséges felújításokat elvégezhessék, de a pénzhiány miatt többször is elakadtak. Mint elmondta, fontosnak tartják azt, hogy a sürgősségi megyei kórház megtarthassa besorolását és megszerezzék az ehhez szükséges akkreditációt.
 
 
 
– A tervek szerint legkevesebb három millió euró értékű beruházásra lenne szükség a kórház megfelelő felújítására. Ennek felét kaptuk meg most a Ritli László RMDSZ-es miniszter által vezetett minisztériumtól. Ez az összegű támogatás egyedülálló a kórház történetében, és csak egy erős csapatmunka révén, az RMDSZ országos vezetőségének segítségével valósulhatott meg. Ezúton is köszönöm a miniszter úr segítségét. Az összeg fennmaradó részét megpróbáljuk biztosítani a megyei tanács saját költségvetéséből – nyilatkozta a megyei tanács elnöke a sajtótájékoztatón. Borboly hozzátette: – hat hónap alatt kell elkészülnie a felújítási munkálatoknak, ami megerőltető időszak lesz a munkaközösség számára, kérem ezért mind a munkaközösség, mind a lakosság, a páciensek megértését.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774