Közelebb az emberekhez

( Szavazat)44 megjelenítés
Átadták a mozgássérültek számára épült feljárót a csíkszeredai megyeházán
 
Elkészült a mozgáskorlátozottak számára épített feljáró a csíkszeredai megyeházán. A székely lobogó, egyben megyezászló színeit viselő (kék-arany) szalagot július 28-án, kedden vágta el Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének alelnöke. A sajtó jelenlétében zajló avatón Borboly Csaba annak fontosságát hangsúlyozta, hogy minden állampolgár egyenlő eséllyel jusson be az intézményekbe.
„Azon dolgozunk a polgármesterekkel is, hogy ne adjanak engedély olyan középületek építésére, ahol nincs mozgáskorlátozottak számára feljáró” – jelentette ki a tanácselnök, hozzátéve, ezáltal Hargita Megye Tanácsa közelebb kerül az emberekhez, és jó példával szolgál más közintézmények számára is. Ráadásul a babakocsit toló szülők is igénybe vehetik a feljárót, hiszen eddig nekik is gond volt bejutni az épületbe.
Józsa Csaba alelnök megköszönte a megyei önkormányzat pozitív hozzáállását, és bízik abban, hogy a jövőben is jól együtt tud működni az egyesület a közhivatallal. Birta Antal, a megyei tanács vagyongazdálkodási igazgatója elmondta, bár eddig is fenntartottak a mozgáskorlátozottak részére parkolóhelyet a megyeháza garázsánál, ezentúl két hely az épület főbejáratánál is rendelkezésükre áll.
Az ünnepélyes átadáson jelen volt Zsók Szilárd, a kivitelező cég gazdasági igazgatója is. A tavaly ősszel elkezdett munkálatok összértéke több mint 45 ezer lej, és ezzel a beruházással párhuzamosan elkészült az a bejárat, amely közvetlenül a megyeháza alagsorába vezet, értéke közel 40 ezer lej.
 
Csíkszereda, 2010. július 28. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774