Közös székelyföldi gazdaszövetség megalakulásáról tárgyaltak

(0 Szavazat)34 megjelenítés

A székelyföldi megyék három-három képviselője tárgyalt a közös gazdaszövetség megalakulásának részleteiről március 31-én Csíkszeredában.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt év őszén a székelyföldi gazdaegyesületek képviselőinek homoródfürdői fórumán a három székelyföldi megye tanácsa és a gazdaegyesületek képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a székelyföldi gazdák közös érdekképviseletének kialakítására. A gazdaszövetség céljai között a székelyföldi gazdaszervezetek és gazdák érdekvédelme, érdekképviselete, gazdálkodásuk és szakmai fejlődésük támogatása, összehangolása, végső soron a székelyföldi vidéki társadalom és gazdaság fejlesztése szerepel.

A gazdaszövetség bejegyzésének előkészítésével megbízott kilenctagú csapat (mindegyik székelyföldi megye három-három képviselője) március 31-én Csíkszeredában találkozott, ahol megvitatták a bejegyzendő szövetség alapszabályzat-tervezetét és működési elképzeléseit. A megbeszélést követően az előkészítő csapat tagjai saját megyéjükben egyeztetnek a helyi gazdaszervezetekkel, ismertetik és véleményeztetik az alapszabályzat-tervezetet, valamint nevesítik azokat a szervezezeteket, amelyek tagjai szeretnének lenni a székelyföldi gazdaszövetségnek.

Becze István megyei tanácsos, az gazdaszövetség előkészítő csapatának tagja szerint fontos volt a megyék képviselőivel való egyeztetés, ugyanis számos kérdésben konszenzusra jutottak. 

– Sikerült megegyeznünk abban, hogy a megalakuló gazdaszövetség vezetőségében mindhárom megye és minden szakterület jelen legyen. Folytatjuk a tárgyalásokat, a következő egyeztetés Háromszéken vagy Maros megyében lesz – nyilatkozta Becze az egyeztetést követően.   

Csíkszereda, 2011. március 31.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774