Kulturális pályázat mentén működik együtt Hargita és Pest megye

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Pest Megye Önkormányzatát kérte fel együttműködésre Hargita Megye Tanácsa egy nemzetközi kulturális pályázatban, amelyet a spanyolországi Valladolid város nyújtott be. A CreArt (Network of Cities for artistic creation) projektben Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt, de felmerült Pest megye bevonásának lehetősége is. A két együttműködő önkormányzat képviselői július 20-án egyeztettek a megyeházán.

Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Pest megyei kollégája Wentzel Ferenc, valamint Hargita Megye Tanácsa részéről Szép Róbert fejlesztési igazgató, Péterffy Ágnes és Kurkó Katalin július 20-án egyeztettek Csíkszeredában a pályázatban való együtműködés részleteiről.

A projekt felkeltette Pest Megye Önkormányzatának érdeklődését derült ki a megbeszélésen mivel a művészek és művészetek határok nélküli népszerűsítése, bemutatók és kiállítások szervezése szerepel a Pest megyei önkormányzat célkitűzései között is.

A CreArt (Network of Cities for artistic creation) projekt célja összefogni az európai szervezeteket, eddig egy nagy konzorcium alakult ki 15 partner bevonásával.

Az eredeti elképzeléshez képest bővült a partnerség, egy jól kidolgozott pályázatról van szó, melynek célkitűzése a kiemelkedő kulturális rendezvények népszerűsítése, a művészek közötti együttműködés megerősítése, tematikus kiállítások szervezése a partnermegyékben, városokban.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774