Látványban gazdag lovas sportrendezvénynek adott újból otthont Gyergyóditró

( Szavazat)34 megjelenítés
Harmadízben szervezett lovasnapot Gyergyóditróban a nagyközség önkormányzata és a Krigel Sport Klub június 16-án, vasárnap. A rangos és látványos rendezvény résztvevőit Füzes Oszkár, Magyarország romániai nagykövete köszöntötte, Hargita Megye Tanácsát Bende Sándor megyei tanácsos képviselte. 
 Bajkó Tibor Krigel-elnök felvezetőjében hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsa szerepét a térség lovassportjának fellendítésében, mint mondta, szinte nincs olyan település a megyében, amelyet e téren ne támogatott volna pályázati úton.
A III. Ditrói Lovasnapon a megyei önkormányzatot Bende Sándor megyei tanácsos képviselte, aki Puskás Elemér ditrói polgármesterrel közösen köszöntötte Magyarország helyszínre érkező nagykövetét, Füzes Oszkárt.
– Magyarország nevében tiszta szívből köszöntöm önöket. Ha van a világon szép és értelmes dolog, akkor ez a rendezvény az – nyitotta beszédét a nagykövet. Mint megvallotta, lovak között lámpaláza van, de „szentimentális nyilatkozatot” is kell tennie, hiszen, körülnézve a hegyek keretezte tájon, úgy érzi, ez itt a világ talán egyik legszebb helye, és úgy érzi magát, mintha egy mesekönyv legszebb oldalán állna, csak ez itt a való.
Füzes Oszkár a lovakról – mint megjegyezte, Széchenyi azonos című műve óta: „a lovakrúl” – szólván jelezte: ezekről a nemes állatokról akkor beszélünk, amikor jövőt tervezünk, „jövőt, amelyben szépen, nyugodtan, természetes módon magyarok lehetünk, ehhez nem kell senkinek az engedélye, a jóindulata vagy a hozzájárulása; ez nyilvánvaló, egyértelmű jogunk”. A nagykövet gratulált Gyergyóditró polgármesterének és a szervezőknek a gazdag rendezvényhez.
A III. Ditrói Lovasnapon díjugratás és fogathajtás versenyszámban tekinthette meg a népes közönség a pályára lépőket, a részletes eredmények a Krigel Sport Klub honlapján érhetők el: http://www.fogathajtas.ro Képgaléria a rendezvényről az http://rmdszgyergyoterulet.ro/ honlapon tekinthető meg.
A Krigel Sport Klub eredményei az egész megyében a lovassportok hírnevét öregbítik: a klub részéről a Szlovákiában augusztus végén megrendezendő világbajnokságra 3 + 1 fogat utazhat ki (csapatban három, egyéni indulóként pedig egy), a hosszú gyergyói tél által inspiráltan pedig Bajkó Tibor a középtávú célként egy fedeles lovarda tervezését, megépítését tűzte ki, a Krigel versenyzőinek felkészülése érdekében,.
 
Gyergyóditró, 2013. június 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774