Légszennyezés és az alternatív közlekedési eszközök

( Szavazat)72 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata Hargita Megye Környezetvédelmi Ügynökségével partnerségben szervezett szemináriumot szeptember 28-án Légszennyezés és az alternatív közlekedési eszközök címmel, az Európai Mobilitási Hét alkalmával.
 
A rendezvény célja a nemrég érvénybe lépett új légszennyezési törvény ismertetése, a Hargita megyei levegőminőség, valamint a légszennyezés káros hatásainak bemutatása, ugyanakkor az ennek ellensúlyozására szolgáló alternatív közlekedési módok fontosságának hangsúlyozása. Miklóssy Ildikó, az energiatakarékossági közszolgálat osztályvezetője köszöntötte a résztvevőket, kiemelve az új törvénykezés ismeretének és az alternatív közlekedési módszereknek a jelentőségét, majd Olti Károly, a környezetvédelmi ügynökség monitoringosztályának vezetője A környezeti levegő minősége Hargita megyében címmel tartott előadást. Ezután dr. Tar Gyöngyi megyei főorvos, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ismertette a megye levegőminőségét, illetve a légszennyezés káros hatásait az emberi szervezetre.
Bernádt Zelma, Hargita Megye Környezetvédelmi Ügynökségének ügyvezető igazgatója bemutatta a 104/2011-es számú törvényt, amely tartalmazza az új szabályozást a környezeti levegő minőségéről, Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE docense pedig Ha „zölden” közlekedünk, akkor zöldebb lesz a természeti környezetünk? címmel tartott érdekfeszítő előadást a légszennyeződések környezetünkre való káros hatásairól.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte az összefogás fontosságát egy-egy cél érdekében, hiszen a környezetünkre, a tiszta levegőre való odafigyelés feladatuk a környezetvédelmi szervezeteknek, intézményeknek, az oktatási rendszernek.
– Hargita Megye Tanácsának számos olyan törekvése van, amely a gyerekek környezettudatos nevelésére fekteti a hangsúlyt, többek között a székelység tankönyvének elkészítése után már tervbe vettük a térség földrajzi környezetét bemutató tankönyvet is, hiszen fontos, hogy ne csak a történelmet ismerjük, hanem értékeljük környezetünket is. Továbbá évek óta sikeresen működik a Barangoljunk Székelyföldön! című programunk, és tegnap díjaztuk a Közlekedj ÖKOsan! rajz- és fotópályázat résztvevőit is.
A tanácselnök kifejtette: nagyon fontos a társadalmi nevelés, és ebben nagy szerepük lehet a hasonló szemináriumoknak.
– Ez a projekt is jól bizonyítja, hogy ha vannak jó tervek, elképzelések, komoly érvekkel alátámasztva, akkor forrásokat tudunk rendelni céljaink mellé – mondta Borboly Csaba, megköszönve a szervezők munkáját.
A szeminárium zárásaként kerekasztal-beszélgetést, ötletbörzét tartottak a Hargita megyei önkormányzatok által az Európai Mobilitási Hétre szervezett helyi eseményekről.
Csíkszereda, 2011 szeptember 28.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774