Lendületes fejlődés a Bogát kistérségben

( Szavazat)38 megjelenítés
Egy napközi, egy vízszolgáltató- és csatornázási rendszer, egy szennyvíztisztító rendszer, nyolc kilométer községi út és egy újjászülető iskolaépület. Ez a mérlege a május 6-i munkálat-ismertetőnek, amelyet a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás szervezett a Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírására benyújtott pályázat folyamatban levő munkálatainak bemutatására.
 
 
Az eseményen, amelyre hivatalosak voltak a Bogát kistérség településeinek polgármesterei, és a munkálatokat kivitelező cégek, illetve pályázati alapokat folyósító pénzügyi intézmények képviselői, részt vett Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.
Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alaphoz benyújtott hatmillió euró költségvetésű nyertes pályázat előlegének lehívásához Hargita Megye Tanácsa 200 ezer lejjel járult hozzá. A megyei tanács részéről részt vettek Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok is.
Szentes Antal megyei tanácsos, aki egyben a projekt felelőse is elmondta, hogy a tervezett munkálatok átadási határideje 2012. március 18. Addig Csíkszentmihályon el kell készüljön 80 gyerek befogadására képes napközi otthon, az ivóvíz-hálózat és csatornázási rendszer, illetve madéfalvi szennyvíztisztító állomás, a DC 12 községi út felújítása, valamint az egykori csaracsói iskola kulturális örökségvédelmi központtá való átalakítása.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök a térség egyik legnagyobb horderejű pályázatáról elmondta, hogy ilyen pályázatokra van szükség. Hargita Megye Tanácsa mindig is bátorította a hasonló saját kezdeményezésből létrejövő projekteket, és amellett hogy szakmai segítséget nyújt, szívesen részt vesz a pénzügyi támogatásukban is.
- Bármennyire kiterjesztettük a megyei tanács tevékenységi területét, az még mindig nem elég. Amikor elérjük kapacitásunk határát, legyen az szakmai tanácsadás, vagy projekt-lebonyolítás, akkor van szükség hasonló alulról jövő kezdeményezésekre. Bár a kezdetekben veszélybe sodródott a kezdeményezés, segítettünk az előleg lehívásához szükséges alapok előteremtésében és lám mára a projekt bebizonyította életképességét, a pályázók meg rátermettségüket – nyilatkozta Borboly Csaba.
A projekt további része a DC 7-es, és a DC 111-es községi utak felújítása Csíkszentmihály községben, amelynek munkálatait egy későbbi látogatás alkalmával tekinthetik meg az illetékesek.
Csíkszereda, 2011. június 6.
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774