Másodszorra is sikeres volt a szarvasmarha-kiállítás Gyergyóditróban

( Szavazat)33 megjelenítés
– Gyergyóditróban mindig is megbecsülésnek örvendtek a gazdák – mondotta Puskás Elemér polgármester a vasárnap lezajlott II. Gyergyóditrói Szarvasmarha-kiállításon. A Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete és a helyi önkormányzat által támogatott rendezvényen szerződés is köttetett. A megyei tanácsot Bende Sándor tanácsos képviselte. 
 Puskás Elemér polgármester a díjátadón hangsúlyozta: Gyergyóditróban mindenkor megbecsülésnek örvendtek a gazdák, ezért is nyújtja át örömmel a tejtermelők egyesületének a Centenáriumi zászlót, amit az idén több mint harminc intézménynek és civilszervezetnek adnak át, a százéves nagytemplom ünnepéhez kapcsolt „zászlós mozgalomként”.
– Aki élelmet termel, annak a léte biztosított, és jövedelemre is szert tehet – fogalmazott Sólyom Gizella állattenyésztő mérnök.
A jövedelemhez pedig stratégiai szövetségesekre is szükség van, ezért a kiállítás kiemelkedő momentuma volt, hogy a helyi tejtermelők egyesülete együttműködési szerződést írt alá az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesületével.
Bodó Géza, az udvarhelyszéki egyesület elnöke a kapcsolatról elmondta: az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete tagja a Romániai Magyar Gazdák Szövetségének, amely ugyanakkor tagja a Kárpát-medencei Gazdák Szövetségének, így azáltal, hogy az udvarhelyszéki tagsághoz tartoznak, a gyergyóditrói gazdák előtt újabb lehetőségek nyíltak a kapcsolatteremtésre, a fejlődésre.
A helyi Tejtermelő Gazdák Egyesületének szervezésében zajló esemény kísérőrendezvényeként volt fajkutya- és gépkiállítás is.
 
Gyergyóditró, 2013. április 21.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774