Megalakult a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

( Szavazat)113 megjelenítés
A Hargita-hegység fejlesztése érdekében alakította meg Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu és Csíkszenttamás önkormányzata a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulást. A vonatkozó okiratot csütörtökön, június 27-én a csíkszeredai megyeházán írta alá Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Benedek László, Kápolnásfalu polgármestere és Márk Tibor, Csíkszenttamás polgármestere. A gyűlésen továbbá jelen volt Fülöp Ottília megyei főépítész és Ferencz Csaba, Hargita Megye Tanácsának munkatársa.  
 Fülöp Ottília főépítés ismertette: a fejlesztési társulás a közberuházások céljából jött létre, tagjai egyelőre Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu és Csíkszenttamás.
– A Hargita-hegységet fejleszteni kell, és befektetőket vonzani a térségbe – mondta Petres Sándor. Üdvözölte, hogy már kezdetben jelen van egy csíkszéki és egy udvarhelyszéki önkormányzat a társulásban, reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben mások is csatlakoznak. Korábban már megalakult a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület, amelynek szintén önkormányzatok a tagjai. A hosszútávú cél, hogy ez a két alakulat összeforrjon – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mint mondta, bízik benne, hogy a társulásnak jó eredményei lesznek.
Benedek László polgármester is kifejezte reményét, hogy a jövőben a többi érdekelt, a Hargita-hegység közelében fekvő település önkormányzatai is társulnak a június 27-én létrejött alakulathoz. Mint mondta, fontos, hogy tegyenek a térségért.
Ferencz Csaba annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a fejlesztési társulás jó eredményei igazolni fogják annak létjogosultságát.
-Fejleszteni összefogással lehet – csatlakozott az előtte szólokhoz Márk Tibor polgármester.
A most létrejött társulás a természeti értékek védelmére és hasznosítására, a turizmus fellendítésére, a térség fejlesztésére és népszerűsítésére fekteti a hangsúlyt.
 
Csíkszereda, 2013. június 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774