Megalakult a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulás

( Szavazat)96 megjelenítés
A Maroshévízi Polgármesteri Hivatal székhelyén írták alá május 22-én a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulás alapító okiratát. Az eseményen jelen volt Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Petres Sándor, az északi térség településeinek polgármesterei, valamint Hargita megye prefektusa, Andrei Jean-Adrian.  
 A prefektus kiemelte az esemény jelentőségét az északi térségben élők számára, míg az alelnök a megyei tanácsnak a közösségek támogatásában betöltött fontos szerepéről beszélt, ugyanakkor gratulált mindazoknak, akiknek részük volt a fejlesztési társulás létrehozásában. – Együtt indulunk el ezen az úton, bízom benne, hogy ez gyümölcsöző partnerségi kapcsolatot jelent a jövőben – tette hozzá az alelnök.
Hargita Megye Tanácsának fontos célkitűzése az északi régió fejlesztése. Az intézmény az egyik alapítója a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulásnak, amelyhez a következő települések tartoznak: Maroshévíz, Borszék, Bélbor, Gyergyóholló, Galócás, Salamás, Várhegy és Tölgyes.
A fejlesztési társulás a falusi és városi közösség tartós fejlesztését tűzte ki céljául a szolidaritás és esélyegyenlőség mentén. Támogatja a regionális fejlesztést célzó tervekre való felkészülést, és azok kivitelezését minden ágazatban. Az első ösztönzőleg ható szavakat a eseményen szintén jelen lévő Corneliu Bucur, a Nagyszebeni Egyetem tanára mondta, aki hasznos javaslatokkal, olyan projektötletekkel állt elő, amelyeket a most induló fejlesztési társulás sikerrel vihet véghez.
 
Maroshévíz, 2013. május 22.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774