Megbeszéléssorozat a helyi értékek megismeréséért és népszerűsítéséért

( Szavazat)46 megjelenítés
A helyi értékek megismerése és népszerűsítése témában szervez megbeszéléssorozatot Homoródfürdőn június 27–29. között a Hargita Megyéért Egyesület Hargita Megye Tanácsának társszervezésével és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával. Megteremtve a lehetőségét a termékeny gondolatok felszínre kerülésének, a szervezők célja egy társadalmi párbeszéd kialakítása a helyi értékekről szakemberek, helyi lakosok és szervezetek bevonásával. 
 Június 27-én, szerdán 17 órai kezdettel a homoródfürdői Lobogó Panzió hátsó épületében Helyi értékek, természeti erőforrásaink témában tartanak megbeszélést a Hargita megyei hegyimentők részvételével.
Június 28-án, csütörtökön 10 órai kezdettel szintén a Lobogó Panzió hátsó épületében a Helyi értékek, helyi termékek témában egyeztetnek a Székely Konyha Egyesület és a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének tagjai, valamint a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Agrárkamara által havonta megszervezett Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárán részt vevő termelők. A 15 óráig tartó program keretében a meghívott szakemberek az élelmiszerkészítés témában segítik az érdeklődőket, így Bíró Veronika, a csíkszeredai Herba Millefolium gyógynövénybolt részéről, a gyógynövények feldolgozásáról és hasznosításáról tart előadást, Zágoni Elemér természetgyógyász a fekete ribizli termesztésének, felhasználásának és feldolgozásának rejtelmeibe avatja be a részvevőket, valamint Homonnai Albert Márton csinódi sajttermelő a hagyományos sajtkészítés fortélyait ismerteti.
Június 29-én, pénteken 11 órától a Lobogó Panzió Teaházában a Homoródfürdő környéki települések lakóinak bevonásával a Helyi értékek gazdasági vonatkozása témában tartanak egyeztetést. Előadást tart Gászpor István, Hargita Megye Tanácsa elemző csoportjának tagja.
A szervezők a programokon szívesen látják a sajtó képviselőit.
 
Csíkszereda, 2012 június 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774