Megduplázódott a székely termékek forgalma

( Szavazat)29 megjelenítés
A romániai Cora képviselői is részt vettek a csíkszeredai bemutatón
 
Harmadik alkalommal szervezett termékmustrát Hargita Megye Tanácsa a Cora üzletlánc magyarországi képviselői számára. A csíkszeredai megyeházán március 2-án tartott bemutatón a romániai Cora is képviseltette magát.
 
 
Megduplázódott tavaly a székely termékek forgalma a magyarországi Cora üzletláncban, így a Magyar Hipermarket Kft. idén is folytatni szeretné a két éve egyre nagyobb sikerrel megszervezett Székely Hetek című rendezvényét. Tavalyhoz hasonlóan idén is Székelyföld egész területéről jelentkeztek termelők, akik a a Cora áruházak polcain szeretnék áruikat értékesíteni: Hargita megyéből 31, Kovászna megyéből 3, míg Maros megyéből 4. A magyarországi sikeren felbuzdulva idén a romániai üzletlánc is képviseltette magát a termékbemutatón, Florentina Kanak frissáru-beszerző, Liana Ciolcan tartósélelmiszer-beszerző és Anda Sandu háztartásitermék-beszerző látogatott Csíkszeredába, hogy megtekintse és kiválogassa a kiállított termékeket. Mint elhangzott, új piac nyílhat a székely termékek előtt, hiszen így az exportengedéllyel nem rendelkező vállalkozók áruinak is van esélyük a hipermarketekbe bekerülni, a magyarországi Cora helyett a romániaiba. Ennek fontosságát hangsúlyozta a megyeháza márványtermében megrendezett eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta, mától komoly lehetőség nyílik a romániai piacon is a székely termékek értékesítésére. A bukaresti IndAgra vásáron pozitív tapasztalatokat szereztek, ezért sikerre számítanak belföldön is, fejezte ki reményét a tanácselnök. Borboly megköszönte a magyarországi Cora üzletlánc képviselőinek, amiért a székely termékek első és legjelentősebb külföldi partnereként hittek ezekben az árucikkekben, és évek óta komoly értékesítési felületet biztosítanak számukra.
– Ha egy erős üzletlánc áll a termékeink mögött, annak az egész térség lesz a nyertese. Szeretnénk minél több helyre eljuttatni a székely termékeket, hogy a most kimaradó vállalkozók is piachoz juthassanak. Ezért szervezünk hagyományos havi vásárokat Csíkszeredában, hamarosan Székelyudvarhelyen is, és székely termékeket árusító bolthálózat létrehozását is támogatjuk – nyilatkozta Borboly Csaba, aki felhívta a figyelmet az áruk minőségének fontosságára, hiszen amint a Cora képviselői elmondták, folyamatosan ellenőrzik az üzletekben árusított élelmiszereket, és eddig semmilyen rendellenességet nem találtak. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni, hogy kifogástalan árucikkek kerüljenek a polcokra, hiszen egyetlen nem megfelelő termék is rossz fényt vetne az egész népszerűsítő akcióra, jelentette ki az elöljáró.
A rendezvényen részt vevő Christian Beck, a Cora magyarországi marketingigazgatója nagyon sikeresnek nevezte a székely termékek értékesítését. Mint elmondta, az előző évhez képest megduplázódott az éves forgalom, és túllépte a 100 millió forintot. Az igazgató szerint tavaly nagy meglepetés volt számukra a nem élelmiszer jellegű termékek iránti kereslet, és arra biztatta a jelen lévő vállalkozókat, hogy minél szélesebb kínálattal jelentkezzenek, hiszen áruiknak van jövője a magyarországi piacokon.
Az elmúlt években a Székely Hetek rendezvényt követően az ott szereplő termékek közül több is egész évben jelen volt a magyarországi Cora polcain. A mostani mustra nyomán kiválasztott termékeket a májusra tervezett Székely Heteken mutatják be, majd az ott megmutatkozó kereslet alapján köt a Cora hosszabb időtartamra szóló szerződést.
 
Csíkszereda, 2012. március 2.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774