Megjelent a Székely könyvtár első öt kötete

( Szavazat)53 megjelenítés
A III. Székelyföld Napok keretében a csíkszeredai Székelyföld Galériában mutatták be a Székely könyvtár-sorozat első öt kötetét május 25-én, pénteken. A bemutatón részt vett Borboly Csaba megyeitanács-elnök is. 
 Az egybegyűlteket Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadó főszerkesztője köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy elérkeztek ehhez a nagy lépéshez, hogy elindulhatott a sorozat. „A tervezett száz kötet jó alkalom lesz arra, hogy felmérjem, ki is vagyok én. A székely termékek mellett van nekünk szellemi termékünk is, amelyre ugyanúgy oda kell figyelnünk és értékesítenünk kell” – mondta az est házigazdája.
Ferenczes István, a Székelyföld kulturális folyóirat volt főszerkesztője és egyben az ötletgazda elmondta: „Vannak örökérvényű dolgaink, ezek a szellemi termékeink, kezdve a népdalokkal, balladákkal, el egészen a mai kortárs írókig. Ezekből válogatva célunk, hogy szép és értékes könyveket tegyünk le az asztalra, valamint hogy minden székely család házában ott legyenek ezek a művek. Olyan szellemi útravaló és örökség adódik tovább ezekben a könyvekben, hogy a nálunk nagyobb és gazdagabb népek is megirigyelhetik.”
Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Petres Sándor szerint a megyei önkormányzat nagyon szerencsés helyzetben van. A befektetés, amit a Székely könyvtár megvalósulására ráfordítottunk, megtérült, hiszen egy óriási sikertörténet vette kezdetét, és ezért a megyei tanácsot nagyon sok dicsérő szóval illetik – nyilatkozta az alelnök.
A következő öt kötet a novemberi könyvvásárra fog megjelenni.
A Székely könyvtár Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal közös könyvkiadási projektje, melyet a Hargita Gyöngye Rt. támogat és hároméves periódus alatt 100 kötet kiadását tervezik. A projekt célja a székely öntudat növelése, a célközönség kulturális művelése, Székelyföld régió értékeinek népszerűsítése, valamint olyan, a székelység múltjával és jelenével foglalkozó kötetek kiadása, amelyek nemcsak a székely-magyar öntudat megerősödését segítik elő, hanem egyúttal élvezetes olvasmányul is szolgálnak.
 
Csíkszereda, 2012. május 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774