Megújult a madéfalvi borvízfürdő

( Szavazat)51 megjelenítés
A madéfalvi falunapok alkalmával ünnepélyes keretek közt adták át a felújított madéfalvi borvízforrást és fürdőt a falu lakosságának július 3-án.
 
 
Mint azt Szentes Csaba madéfalvi polgármester köszöntőbeszédében elmondta, a borvízforrás rehabilitálásának ötlete 2008-ban született meg, amikor egy építész segítségével már neki is fogtak a tervek elkészítésének, és Borboly Csaba megyei tanácselnöknek köszönhetően sikerült pénzt szerezniük a tervek kivitelezéséhez. „Így jöhetett létre a melegvízű kis medence, öltöző, illemhely és mindaz, ami jelenleg itt látható” – mondta a polgármester.
 
Az ünnepségen jelenlévő Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja jövőbemutató beruházásnak nevezte a felújított borvízforrást és fürdőt. „Amíg ilyen beruházások vannak, addig van jövője az itt élő embereknek és azok gyerekeinek is, ugyanis Székelyföld egyik kitörési lehetősége a turizmusban van” – hangsúlyozta a főkonzul.
 
– Az önszerveződés egyik jó példája a jelenleg felújított fürdő, hiszen a valamikor elkezdett fürdőépítő kalákamozgalom folytatásaként 11 település fürdője, borvízforrása újul meg az RMDSZ, a megyei tanács és a helyi önkormányzatok együttműködésének eredményeképpen – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a nagyszámú érdeklődőt vonzó eseményen. Hozzátette: „Madéfalván minden területen olyan példaértékű összefogás tapasztalható, ami a község fejlődésében is meglátszik. Ezelőtt pár évvel még egyik legkevésbé fejlett település volt, mára azonban élen jár a fejlődésben”.
 
Az ünnepség záróakordjaként Bartalus Zoltán helyi plébános megáldotta a felújított létesítményt. Az ünnepségen részt vett Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának alelnöke, valamint Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos.
 
A közel 200 000 lejes beruházás a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium támogatásával, illetve Hargita Megye Tanácsa és Madéfalva Önkormányzata hozzájárulásával valósult meg.
 
Csíkszereda, 2011. július 3.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774