Méhésztalálkozót szerveztek a megyeházán

( Szavazat)27 megjelenítés
A Hargita Megyei Méhészegyesület szevezte meg február 18-án, szombaton a csíkszeredai megyeháza gyűléstermében a 2012-es méhésztalálkozót, amelyen szép számban jelentek meg az érintett szakemberek.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a találkozón tartott előadásában a Helyi és Hagyományos Termékek Havi Vására által kínált értékesítései lehetőség kihasználására ösztönözte a méhészeket, akiknek a munkáját nagyon fontosnak nevezte. A tanácselnök felelevenítette a három évvel ezelőtti eseményt, amikor a Székely termékeknek a magyarországi Cora áruházláncban való értékesítésekor az áruházlánc szakemberei ellenőriztették a Székelyföldről érkező mézeket, ugyanis azt gyanították, hogy azok antibiotikumokat tartalmaznak. Mint már akkor kiderült, nem volt, és nincs miért szégyenkezzenek a térség méhészei, jó minőségű mézet termelnek.
Borboly Csaba kiemelte, a megyei tanács a méhészekkel három éve kezdett együttműködni, azóta a megyei tanács intézményét is igyekeztek úgy átalakítani, hogy a méhészek tevékenységét is tudják segíteni. Így külön pályázati kiírás is létezik a méhészek számára.
A tanácselnök hangsúlyozta, kész élelmiszertermékeket kell előállítani, nemcsak nyersanyagot, hiszen sokkal nagyobb nyereség szerezhető így meg.
– Érdemes kihasználni a Székelyföld marketingerejét, és az élelmiszertermelést összekötni a turizmussal, melyek így egymást erősítő hatással bírnak – hangsúlyozta Borboly Csaba. – Segítenünk kell a kutatást, az oktatást és a szabályozási rendszer megfelelő kialakítását, a piac megteremtését – tette hozzá a tanácselnök.
A tanácselnök a kommunikáció fontosságát hangsúlyozta, elmondta, fontos az egészséges életmód és étkezés népszerűsítése, így a mézfogyasztásra való ösztönzés, ebben ajánlotta fel együttműködését a méhészeknek. Ugyanakkor a polgármesterekkel való megfelelő kapcsolat kialakítása érdekében meghívta a méhészek képviselőit a polgármestertalálkozókra, hogy helyi szinten is megtalálják a kihasználható lehetőségeket. Borboly Csaba a találkozón a méhészeket olyan szövetség létrehozására ösztönözte, amely a bukaresti döntéshozatalban is képviselni tudja érdekeiket.
Csíkszereda, 2012. február 19.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774