Mézes napokat szerveztek Székelyduvarhelyen

( Szavazat)32 megjelenítés
Második alkalommal szervezte meg az Örösi Egyesület és az Udvarhelyszéki Mézlovagrend az Udvarhelyszéki Mézés Napokat október 12–14. Között Székelyudvarhelyen. A háromnapos rendezvény alkalmával 14 Hargita megyei méhész kínálta portékáját, amely nemcsak többféle mézet jelent, hanem számos méz alapanyagú vagy méhészettel kapcsolatos terméket is.  
 A szervezők gondoskodtak színes, szórakoztató programokról is, amelyek főként gyerekeknek szántak. A résztvevőknek akadt válogatni valója a sokszínű termékkínálatból. A mézzel kapcsolatos verset mondó, dalt éneklő, vagy rajzot készítő gyerekeket egy-egy üveg mézzel jutalmazták a szervezők, akiknek a számítása szerint, a rossz idő ellenére is közel 500 gyerek és fiatal látogatta meg rendezvényüket.
Szombat reggel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is meglátogatta a vásárt, ahol rövid eszmecserét folytatott a termelőkkel és mézlovagokkal, amely során ismételten hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja a helyi termelők támogatását, különös figyelmet fordítva az értékesítési csatornák többrétűségének kialakítását és fejlesztését. A szervezők és a megyei önkormányzat elnöke megállapodtak, hogy bár az idén, a szárazság miatt kevesebb a méz, tovább folytatják azt a közös népszerűsítési akciót, amelynek során óvodások, iskolások körében népszerűsítik a mézfogyasztás előnyeit. Borboly Csaba kihangsúlyozta: Hargita megye Tanácsa továbbra is támogatja a helyi méztermelők piacának bővítését célzó tevékenységeket, legyen szó helyi, de akár hazai és nemzetközi értékesítésről.
A II. Udvarhelyszéki Mézes Napokat Hargita Megye Tanácsa a vidékfejlesztési egyesületén keresztül támogatta.
 
Csíkszereda, 2012. október 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774